Hiša Krasna

izvirno in krasno iz kraških sestavin

Lokev 78, Lokev, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Topla postelja

Krasno na Krasu

Ime ne pretirava. A ni le Kras, s pršutom ob teranu v kleti in s ponosom z bližnjih kmetij na mizi, temveč je tudi zelo drugače, z okusom v jedeh, ki so kraške zaradi tradicije in sestavin, sodobne pa zaradi izvedbe in idej. In ni le lepo, ker je Krasna še veliko več, zaradi hiše, ki ponuja tako gostoljubje kot udobje, in vasi, ki ima že osem gostiln, a zadnja sploh ni preveč. Torej v Krasno, ker je na Krasu res krasno.

Vas z najstarejšo pršutarno na Krasu, vojaškim muzejem, cerkvijo svetega Mihaela, Fabianovo muzejsko trgovino, in bližino Lipice, Vilenice, Postojnske in Škocjanskih jam potrebuje hišo za užitek in počitek. Krasna je zato naredila sobe, ker pa jih je le pet, je potrebovala še nekaj. Zdaj ima v kleti vinski hram, v pritličju sobano za predstave in proslave, ob jedilnici pa kuhinjo za sodobne kraške jedi. Več kot dovolj, da si privoščiš v atriju ob Muhini vrtači tako dolgi zajtrk, da zdržiš do večerje.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Krasna nudi, česar v Lokvi še ni (bilo), zato nagovarja zahtevne, ki jim ni vseeno iz kakšnega lesa je postelja, kakšen kamen je na steni, koliko let zorijo vina v kleti, s katere kmetije so mesnine in kaj raste v sezoni. Obiščite zaradi sebe!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

39 €

5 hodov

49 €

6 hodov

59 €

7 hodov

69 €


Vinski list

sommelier: Anže Zech
število vinskih etiket: 60+


Prostor

Jedilnica je v stilu kraške gostilne. Sobana je za večje skupine. Vinski hram je vklesan v živo skalo. Notranje dvorišče je poletni gostinski atrij.


Posebnosti

Michelin Plate
Kras, prenoščiče s 5 sobami