Hiša Linhart

Štefelinov vrhunski preporod Vodnikovih jedi na Linhartovem trgu

Linhartov trg 17, Radovljica, Slovenija
Rad dobro jem
Veganski užitki
Rad vrhunsko jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Kmetije in domačije
Zelenjava je zdrava
Topla postelja
Martin Zupanc
Chef

Še bližje svoji njivi

Tradicionalna kuhinja se ohranja le s posodabljanjem, slovenska kuhinja obstaja le iz lokalnih izročil in kuhinja je vrhunska le, če uporablja najboljše sestavine. Najboljši dokaz za vse to je Uroš Štefelin, ki odkar se je iz tuje Vile preselil v svojo Hišo, vse to še bolj spoštuje in uresničuje.

Staro, ki ga ne znamo ohraniti, novo, ki ga ne zmoremo ustvarjati, je namreč Urošu Štefelinu izziv, ki se ga v Radol’ci loteva še bolj zagnano. Tukaj je še bližje svoji njivi in svojim pridelovalcem, še bližje svojim pomočnikom in sodelavcem v majhni kuhinji, ter še več s svojimi gosti. Z Linhartom tako Linhartov trg ni dobil le butičnega hotela s chefovimi jedmi za ta domače, temveč tudi najboljšo gorenjsko gostilno, ki ni odvisna od zvezdice, temveč le od svojih sosedov, ki zaradi Štefelina kar tekmujejo, kdo bo s svojimi ekološkimi pridelki najboljšemu gorenjskemu chefu ponudil več idej in boljšo snov za ustvarjanje.

Kar se je začelo s kroparsko žonto, da od nje niso ostala le še jetrca, gorenjskim želodcem, da ga ne poznajo več le Rado’lčani, in tepko, da ne diši le še v žganju, se zato nadaljuje s Hišo Linhart, v kateri so vsi zadovoljni in nasmejani, ta domači, sosedje, meščani, tržani, kmetje, lačni, radovedni, okusi Radol’ce, francoski inšpektorji in svetovni dobrojedci, skratka vsi, ki tako radi lovimo tradicionalne okuse iz najboljših svežih, ekoloških in lokalnih sestavin v avtorskih jedeh z vizijo!


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Uroš Štefelin ne potrebuje Vile, da bi bil v svoji Hiši eden najboljših slovenskih chefov. Saj Hiša Linhart ni najboljša gorenjska gostilna zaradi svetovne slave, temveč zato, ker se oskrbuje na tržnici pred domačimi vrati! Štefelin z občutkom, znanjem in idejami lokalne posebnosti ohranja tako, da jih poudarja, stare jedi pa obuja tako, da jih na novo ustvarja. Zaradi tega Hiša Linhart ni le baročna, temveč tudi novodobna, saj v njej z Uroševim spominjanjem in Marcelinim organiziranjem uživaš v starih jedeh, ki pa jih še nihče doslej ni (tako) skuhal.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

79 €

7 hodov

99 €

9 hodov

119 €

Pogrinjek

5 €

Bistrojske jedi za ta domače Chef Hat

3 hodi (v času kosila)

30 € - 38 €

4 hodi (v času kosila)

42 €

5 hodov (v času kosila)

50 €


Vinski list

75 etiket, veliko sonaravnih vin


Prostor

Linhartovemu trgu godijo lepi in fini pogrinjki, Linhartu pa godita sproščena odličnost pod poslikanimi oboki in vrh strmih kamnitih stopnic, kjer te chef nagradi z vedno novim doživetjem starih gorenjskih okusov, butični hotel pa z baročnim gostoljubjem.


Posebnosti

1 Michelinova zvezdica
hotel, kuharska šola, Okusi Radol’ce
član JRE Jeunes Restaurateurs