Hiša Raduha

divji naravi prijazna in dolgi tradiciji zvesta kuhinja Martine Breznik

Chef:Martina Breznik

Martina Breznik
Chef

Spominjanje in spreminjanje

Hiša Raduha je doživetje, na drevesu, pod kozolcem, v stari štali, novi jedilnici in na krožniku!

Zato reči, da je le Hiša, je dosti premalo. Ker ta Hiša pod goro Raduho, ki se preko skalne Breznice spušča do stare alpske vasice Luče, je način življenja ob čudoviti, toda divji reki, ki že tisočletja kroji usodo celotne doline. In ker prav ta Hiša življenje ob Savinji sredi Luč, že od 1875, s svojo ljubeznijo in strastjo do kuhanja in spreminjanja kroji po svoje!

Zato je to Hiša, ki ponuja prvovrstno dopustniško avanturo. Doživetje hrane, arhitekture, narave, tradicije in načina življenja se namreč nikjer ne prepleta tako čutno, čustveno in doživeto. Zato so spanje in sanje tudi sestavni del kulinaričnega okušanja Hiše Raduhe, ki skozi doživetje trajnostnega in kulturnega turizma povezuje preteklost in hkrati skrbi za prihodnost. ”Znani okusi, ki vedno na novo presenečajo,” pravi temu avtorica spominjanja in spreminjanja Martina Breznik.

Vsak obisk, najsi bo pri zajtrku na vrtu ob divji reki ali na večerji med finimi hodi, tako spominja na odlično kuhanje prababice, babice in mame, a se zaradi narave, reke, gore, vrta, njiv, kmetij, travnikov, gozdov in ustvarjalnosti tudi nenehno spreminja. To je tisto doživetje presenečenja, ki ga Martina Breznik, ki ljubi oblike, barve, vonje in okuse, opisuje kot: ”Lokalno, pristno, individualno, sodobno in povezano z naravo!” In kako ga boste vi?!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Čeprav je kuhinja Hiše Raduhe nadaljevanje in spoštovanje zgodbe starih, odličnih kuharic, jo je Martina Breznik s svojim neizčrpnim žarom in nenehnim iskanjem tako spoštljivo prenovila, da je nastala – nova kuhinja Logarske doline! Zato je vsak obisk presenečenje! Bodite, torej, radovedni.


Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

65€


Vinski list

sommelier Filip Breznik, 110 vinskih etiket


Prostor

Tako kot hrana, v jedeh in na krožnikih, je v Hiši Raduha tudi arhitektura prostora, na drevesih, pod kozolcem, v stari štali in novi jedilnici, ki je tradicionalno domačna in sodobno atraktivna, doživetje – nadokusa.


Posebnosti

bivanje v kozolcu, hiški na drevesu ali v stari štali
član JRE Jeunes Restaurateurs
kulinarični izdelki Mondvila