Hiša Raduha
tradiciji zavezana, naravi prijazna kuhinja Martine Breznik
Martina Breznik
-
Luče 67, Luče, Slovenija
-
ponedeljek - nedelja 20.00 - 22.00
-
(obvezna predhodna rezervacija)
-
+386 (0)3 838 4000
-
+ 386 (0)31 645 758
-
www.raduha.com
-
info@raduha.com
Povezano z naravo
Reči, da je le hiša, je dosti premalo. To, ne nazadnje, vedo tudi največje evropske arhitekturne revije. Ker ta hiša ni le že od 1875, pod goro Raduho, ki je dala ime, in skalo Breznico, ki je dala priimek, pa, seveda, ob tako lepi reki, ki daje vsebino, temveč je tudi v drevesih, na stebrih, v štali in na kozolcu. Tako kot tudi ni dovolj le leseni napis o hrani pred vrati: ”Slow food”. Hiša Raduha je pač že dolgo nekaj posebnega in čeprav se s tem težko sprijaznijo domačini, župani in birokrati, vedo to praktično po vsem svetu. Hiša, ki ponuja prvovrstno dopustniško avanturo, od vroče kopeli v krošnji dreves do dolge večerje v stari jedilnici. In prav ta je pravzaprav še edina kot ste je vajeni še kje – z babičinimi prti, maminimi štruklji in gostiteljičinim povezovanjem nadiha tradicionalnosti in navdiha sodobnosti. Kot pravi temu Martina Breznik: ”Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Ker ljubim oblike, barve, vonje in okuse.”
Tik ob Savinji v Lučah, na vhodu v Logarsko dolino že peta generacija v Raduhi povezuje naravo, tradicijo in inovacije. Morda so se v zadnjih letih bolj posvetili slednjemu v arhitekturi – namesto sena je na podu spalnica z dnevno sobo, s steklenimi stenami, ki so očarane nad eno najlepših slovenskih alpskih rek, pod kozolcem pa velika masažna kad in jedilnica, hiška na drevesu je za sanje in spanje v krošnji mogočne lipe, stara štala pa ponuja tradicionalno arhitekturo na moderen način -, a zato obljubljajo, da je spet prišel čas, ko bo tako tudi v kuhinji.
Rad Dobrojem priporoča
Martina Breznik je ustvarila novo kuhinjo Logarske doline! Ko je dvignila njen nivo na mednarodno primerljivost, ni bilo več poti nazaj, po arhitekturi jedi je bilo potrebno poskrbeti še za arhitekturo prostora.
Jedilni list
4 hodi
52 €
6 hodov
78 €
Vinski list
sommelier Filip Breznik
število vinskih etiket: 104
Prostor
vse drugo je že novo in v duhu doživetja prostora, le jedilnica je še stara gostilniška, toda še vedno domačno gostoljubna; a gradijo že novo, s pogledom na hišice na drevesih, jacuzzi pod kozolcem in apartmaje v ”štali”
Posebnosti
bivanje v kozolcu, hiški na drevesu ali stari štali
član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
