Hiša Raduha

tradiciji zavezana, naravi prijazna kuhinja Martine Breznik

Luče 67, Luče, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Topla postelja
Martina Breznik
Chef

Povezano z naravo

Reči, da je le hiša, je dosti premalo. To, ne nazadnje, vedo tudi največje evropske arhitekturne revije. Ker ta hiša ni le že od 1875, pod goro Raduho, ki je dala ime, in skalo Breznico, ki je dala priimek, pa, seveda, ob tako lepi reki, ki daje vsebino, temveč je tudi v drevesih, na stebrih, v štali in na kozolcu. Tako kot tudi ni dovolj le leseni napis o hrani pred vrati: ”Slow food”. Hiša Raduha je pač že dolgo nekaj posebnega in čeprav se s tem težko sprijaznijo domačini, župani in birokrati, vedo to praktično po vsem svetu. Hiša, ki ponuja prvovrstno dopustniško avanturo, od vroče kopeli v krošnji dreves do dolge večerje v stari jedilnici. In prav ta je pravzaprav še edina kot ste je vajeni še kje – z babičinimi prti, maminimi štruklji in gostiteljičinim povezovanjem nadiha tradicionalnosti in navdiha sodobnosti. Kot pravi temu Martina Breznik: ”Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Ker ljubim oblike, barve, vonje in okuse.”

Tik ob Savinji v Lučah, na vhodu v Logarsko dolino že peta generacija v Raduhi povezuje naravo, tradicijo in inovacije. Morda so se v zadnjih letih bolj posvetili slednjemu v arhitekturi – namesto sena je na podu spalnica z dnevno sobo, s steklenimi stenami, ki so očarane nad eno najlepših slovenskih alpskih rek, pod kozolcem pa velika masažna kad in jedilnica, hiška na drevesu je za sanje in spanje v krošnji mogočne lipe, stara štala pa ponuja tradicionalno arhitekturo na moderen način -, a zato obljubljajo, da je spet prišel čas, ko bo tako tudi v kuhinji.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Martina Breznik je ustvarila novo kuhinjo Logarske doline! Ko je dvignila njen nivo na mednarodno primerljivost, ni bilo več poti nazaj, po arhitekturi jedi je bilo potrebno poskrbeti še za arhitekturo prostora.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

52 €

6 hodov

78 €


Vinski list

sommelier Filip Breznik
število vinskih etiket: 104


Prostor

vse drugo je že novo in v duhu doživetja prostora, le jedilnica je še stara gostilniška, toda še vedno domačno gostoljubna; a gradijo že novo, s pogledom na hišice na drevesih, jacuzzi pod kozolcem in apartmaje v ”štali”


Posebnosti

bivanje v kozolcu, hiški na drevesu ali stari štali
član združenja JRE Jeunes Restaurateurs