Hiša Raduha
divji naravi prijazna in dolgi tradiciji zvesta kuhinja Martine Breznik
- ponedeljek - nedelja 19.00 - 22.00
- (obvezna predhodna rezervacija)
- T: +386 3 838 4000
- T: + 386 31 645 758
- E: info@raduha.com
- www.raduha.com
Martina Breznik
Spominjanje in spreminjanje
Hiša Raduha je doživetje, na drevesu, pod kozolcem, v stari štali, novi jedilnici in na krožniku!
Zato reči, da je le Hiša, je dosti premalo. Ker ta Hiša pod goro Raduho, ki se preko skalne Breznice spušča do stare alpske vasice Luče, je način življenja ob čudoviti, toda divji reki, ki že tisočletja kroji usodo celotne doline. In ker prav ta Hiša življenje ob Savinji sredi Luč, že od 1875, s svojo ljubeznijo in strastjo do kuhanja in spreminjanja kroji po svoje!
Zato je to Hiša, ki ponuja prvovrstno dopustniško avanturo. Doživetje hrane, arhitekture, narave, tradicije in načina življenja se namreč nikjer ne prepleta tako čutno, čustveno in doživeto. Zato so spanje in sanje tudi sestavni del kulinaričnega okušanja Hiše Raduhe, ki skozi doživetje trajnostnega in kulturnega turizma povezuje preteklost in hkrati skrbi za prihodnost. ”Znani okusi, ki vedno na novo presenečajo,” pravi temu avtorica spominjanja in spreminjanja Martina Breznik.
Vsak obisk, najsi bo pri zajtrku na vrtu ob divji reki ali na večerji med finimi hodi, tako spominja na odlično kuhanje prababice, babice in mame, a se zaradi narave, reke, gore, vrta, njiv, kmetij, travnikov, gozdov in ustvarjalnosti tudi nenehno spreminja. To je tisto doživetje presenečenja, ki ga Martina Breznik, ki ljubi oblike, barve, vonje in okuse, opisuje kot: ”Lokalno, pristno, individualno, sodobno in povezano z naravo!” In kako ga boste vi?!
Rad Dobrojem priporoča

Čeprav je kuhinja Hiše Raduhe nadaljevanje in spoštovanje zgodbe starih, odličnih kuharic, jo je Martina Breznik s svojim neizčrpnim žarom in nenehnim iskanjem tako spoštljivo prenovila, da je nastala – nova kuhinja Logarske doline! Zato je vsak obisk presenečenje! Bodite, torej, radovedni.
Jedilni list
5 hodov
65€
Vinski list
sommelier Filip Breznik, 110 vinskih etiket
Prostor
Tako kot hrana, v jedeh in na krožnikih, je v Hiši Raduha tudi arhitektura prostora, na drevesih, pod kozolcem, v stari štali in novi jedilnici, ki je tradicionalno domačna in sodobno atraktivna, doživetje – nadokusa.
Posebnosti
bivanje v kozolcu, hiški na drevesu ali v stari štali
član JRE Jeunes Restaurateurs
kulinarični izdelki Mondvila
