Hotel Piran

morska kuhinja s sestavinami na pragu

Stjenkova ulica 1, Piran, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Morje in reke
Topla postelja
Damir Žižek
Chef
Milana Stanič
Chef

Veliko rib iz majhne kuhinje

Slovensko morje ni veliko, toda to ni nujno slabo. Kako bi se pa velike ribiške barke zrinile v majhen piranski mandrač? In kako bi kuhar v hotelu Piran razrezal nekajmetrskega divjaka?

Kuhinja je res majhna, toda zato ima chef le nekaj korakov do mandrača, v katerem vsako jutro privežejo svoje čolne piranski ribiči. Piranov chef ne mara uvoženih rib. Saj v svoji kuhinjici tudi nima prostora za velik hladilnik.

Tunin tartar je s piranskimi kaprami, rezanci so z jastogom, iz dnevnega ulova s piranskih čolnov je korbel z bučo in polento, iz sladkega pa čokoladni fondant, toda s solnim cvetom in botargo. Morske jedi so preproste, toda dovolj drugačne in predvsem sodobne, da je majhna hotelska restavracija skrita pred pogledi množice in rezervirana le za tiste, ki se držijo napisa na tablah po fasadi: ”Življenje je kratko …”

Sezona v Piranu pa ne! Vselej, ko posije sonce, se promenada napolni in hotel Piran je točno na njenem začetku. Tortice so v hladilni vitrini, za tiste, ki jim je morje preblizu, pa imajo tudi domače fuže s tartufi in orehovim pestom ter jagnjetino s šalotko v merlotu, s timijanovim pirejem.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Zajtrk v kopalkah, brunch do popoldneva, večerja v degustacijskih hodih in sončni zahod na strehi.


Prostor

terasa na plaži, jedilnica tik ob morju, razgled na strehi


Posebnosti

hotel in kavarna