Landerik
slovenska bistronomija v najbolj turistični ljubljanski ulici
- ponedeljek 18.00 - 22.00
- torek - sobota 12.00 - 16.00 / 18.00 - 22.00
- nedelja zaprto
- T: +386 51 660 401
- E: rezervacije@landerik.si
- www.landerik.si

Izidor Kržišnik
Izidor Kržišnik pripravlja tradicionalne jedi pripravljene s sodobnimi tehnikami in po načelu “zero waste”.
Kdo je Landerik?
Ne le kdo, temveč tudi kaj je Landerik?! Je, namreč, v najbolj turistično oblegani slovenski peš coni, kjer sprehajalci z vseh koncev sveta iščejo porcije in gnečo, on pa jim ponuja le slovensko in kar za tri srčke!
Landerik zveni zgodovinsko, vendar je fantazijsko ime. Nima zveze z zgodovino, a da veliko na tradicijo. Nastal je zaradi turizma, vendar ni namenjen množičnemu turizmu. Naredilo ga je brcanje, a je ustvarjen z glavo. Landerik je nogometašev, vendar ni kafič, pa tudi ne nogometni bistro.
Landerik je v stari Ljubljani, vendar dela iz Ljubljane sodobno mesto. Je na Starem trgu, vendar ne gleda ne levo, ne desno. Landerik je za turiste, vendar morajo zaradi njega Ljubljančani spet v mesto.
Landerik je v peš coni, iz katere pa te popelje po vsej Sloveniji. Je mestni lokal, vendar se oskrbuje na vasi. Landerik ima natakarje v metuljčkih, vendar ni fini lokal. Ima skupno mizo, a je intimna restavracija. Ima majhne mize, vendar za veliko jedi. Landerik ima fino hrano, vendar ni (le) fine dining. Landerik je slovenski bistronom.
Rad Dobrojem priporoča

Landerik je slovenska kulinarična tradicija, ki je je sicer polna vsa (stara) Ljubljana, vendar Landerikova ni obtičala v preteklosti, zato je dokaz, da je Slovenija gastronomska regija – prihodnosti. Zato začnite jedilni list brati od zadaj naprej, kjer vas pozdravljajo kmetije Gugala, Hudin, Flisar, Kante, Jenko, Pustotnik, Firbas, Pr’ Žulc …, da boste lahko na prvi strani izbrali pravo dolžino chefovega prepletanje tradicije in sodobnosti.
Jedilni list
4 hodi
55 €
5 hodov
65 €
7 hodov
80 €
9 hodov
95 €
3 hodi (v času kosila)
29 €
Vinski list
sommelier Amir Krcić
Le slovenska vina, vseh treh dežel, a dve tretjini primorskih; 50 vinskih etiket; 40 vin na kozarec (13 vin na sistem coravin)
Prostor
ulica ter podolgovata notranjost, razdeljena na dva dela, kombinacije lesa, hladno valjane pločevine, ploščic teracota in tapeciranih klopi
Posebnosti
Michelin priporočilo