Restavracija Marina Portorož

nostalgična morska kuhinja v prvi slovenski marini

Chef: Jernej Podpečan
Chef: Jan Rudl

Jernej Podpečan
Chef

Jan Rudl
Chef

V prvi slovenski marini

Kaj ti pomaga prva slovenska marina, če v njej ni ”prve” morske restavracije? Kaj ti pomaga Palace, če morajo njegovi gostje čez cesto? Kam naj greš v petek in svetek, če greš le enkrat, dvakrat letno izven okvirjev? Kaj ti pomagajo srčki na plaži, če pa v Portorožu nisi zaradi plaže? Kaj ti pomagajo zasidrane jahte, če lastniki hodijo na Hrvaško? Kam naj greš z jahte na zajtrk iz puhastih palačink in jajc benedikt? Kam naj s sonca zbežiš v senco za kosilo, če se ti ne mudi in nočeš jedi na slikah pred vrati? Kam naj se greš na Obali skrit, da te bodo vsi videli?! Portorož potrebuje Marino, je bil predolgo glas vpijočega v obalni puščavi dolgočasnih morskih gostiln.

Na prejšnji lokaciji je imela ekipa sicer lepši morski razgled, toda na tej, ki je bolj morska, sta Portorož in Obala spet dobila, kar sta nujno potrebovala. Vrnila se jima je Marina, ki je bila morski fine-dining, ko še sploh nismo vedeli, kaj to pomeni, in je zdaj fina morska restavracija, ko je fine-dining ”na vsakem koraku”, a ravno zato si spet želimo kot nekoč, ko so bile ribe še v morju, ne pa le v zamrzovalniku.

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Seveda tisti z jaht ne morejo jesti vsak dan rib, zato so v Marini tudi stejki, toda zato oni s kopnega dobro vedo, da je Marina – resna in pristna morska zgodba. Zato pa so oboji enako veseli vinske spremljave. Za zajtrk, kosilo in večerjo, iz morja in tik ob njem.


Jedilni list

Degustacijski meni

7 hodov

80 €

Vinska spremljava

40 €


Vinski list

Najboljša vinska izkušnja v Portorožu, oziroma kar na Obali! V vinskem baru, ki je ponos marine in Lucije, ker je daleč najboljši v Portorožu, upravlja pa ga ekipa restavracije Marina, je toliko (Koželjevih) etiket, da so neusahljiv vir restavracije, ki ima 300 etiket v svoji ”kleti”, do še dodatnih 300 pa le nekaj korakov.


Prostor

Ni nepomembno, da je Marina v Luciji, ne pa v Portorožu, saj je tako ravno prav skrita, da je vsi ne najdejo. Seveda je pomembno, da je v marini, torej na morju, saj so za pešce zapornice, za pomorščake pa privezi. Toda bistveno je, da je njena terasa, ki jo podpira prepoznaven keramični steber, ravno pravšnja – prav polna, prav skrita in vsi na njej prav na očeh.


Posebnosti

Marina, vinoteka