Nejka & Uroš Klinec

briški šalam in žar z razgledom

Plešivo 51b, Dobrovo v Brdih, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Kmetije in domačije
Meso in še kaj
Vino in hrana
Topla postelja

Buh žegni!

Na deščici za rezanje, ki ima naslov ”Danes nudimo”, je za šestimi, sedmimi krožniki po dnevnem navdihu chefa in radodarnosti narave podpis: ”Buh žegni”.

Že začelo se je tako, da je potem vedno drugače izpadlo. Uroš je šel za strojnika, postal pa je kuhar, mesar, gospodar … Z Nejko sta naredila najprej B&B, pa zdaj gostom velikokrat zmanjka časa za spanje, saj se na terasi, ki ima Brdo in Collio na dlani, zavleče do jutra. Ponudila sta malo pršuta za zajtrk, pa je iz tega nastala predelava salam s plemenito plesnijo v sodobni sušilnici. Povabila sta nekaj umetnikov, pa so se ti tako zaljubili, da jih zdaj prihaja vedno več in je iz domačije nastala hiša umetnosti, iz prve večerje s prijatelji pa ne-poslednja večerja na steni. Zato se pri Nejki in Urošu tudi vi pustite predvsem – presenetiti. Dobrodošli v hiši umetnosti na Plešivem!

V Brdih se dogaja! Kamorkoli greš, je polno, kjerkoli si, je najlepši razgled in povsod se lahko zaneseš na prvo pravilo gostinstva, ki velja po vsem svetu: pojdi tja, kjer so domačini! Brice, ki hodijo k maši v Medano, na pico na teniško igrišče, na rebulo k sosedu in na debeli steak k Nejci in Urošu, spoznate po tem, da imajo vsi enaka (pisana) sončna očala in da se z njimi radi družijo turisti, dobrojedci in vinoljubci iz vsega sveta.

Na plaži na Baliju je imel domačin okrog vratu majhen žar, v žepu pa velik kos mesa, da je le malo razpihal in nato napičil na ražnjič, zdaj pa po Brdih diši s prav takšnega, le nekajkrat večjega, žara in mesa.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Novi tip domačije, ki je moderna in mlada, gostilne, ki je zabavna in drugačna, zabave, ki je dobrojedska in dobro-vinska, terase, ki je skrita, a vse vidi, in umetnosti, ki je sproščena in dopustniška.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

40 €

5 hodov

50 €


Vinski list

sommelier: Nejka Klinec
število vinskih etiket: 40, poudarek na oranžnih vinih
hišni vinar: naravna vina Klinec


Prostor

moderna jedilnica s stekleno steno, polnim šankom in odprto kuhinjo; lesena terasa s širokim pogledom


Posebnosti

Goriška Brda, domače mesnine, prenočišča