Restavracija Amon

slovenska kuhinja z ekološkimi sestavinami

Olimje 24, Olimje, Slovenija

V gostilno na eko-izlet

Na golf? Na kolesarski izlet? V vinsko klet? Na kmetijo? Po ozimnico? V ekološko trgovino? Na zajtrk za spomin in spanje za naravne sanje? Vi bi, kajne, le v gostilno, na nekaj dobrega in domačega, s Kozjanskega, po virštanjskih receptih, a ne kot nekoč, temveč kot danes, a ne kot drugje, temveč po Amonovo, iz lokalnih sestavin, ekološke pridelave, z domačega vrta in iz sadovnjaka, z lastnimi vini in izdelki ter z bio certifikatom.

Ker Amon ni le gostilna, ki vsak dan ponuja drugi ekološki meni, temveč še toliko drugega, ni le za lačne, temveč tudi za radovedne, za izlet, ogled, obisk, doživetje, za počitnice, sprostitev, rekreacijo in zdravje. Vse to, pa še račja in telečja pašteta, gobova in hrenova juha, gratinirani žlikrofi in pirini ravioli, divjačina in T-bone, kozjanski jabolčni štrudelj in Gretina korenčkova eko rezina. Ni čudno, da je Amon iz Olimja eko-zakon.


Fotozgodba

Obisk 2017


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Odkar je to moda, vsi ”grilajo” japonske krave in argentinske vole. Amon ima ”le” bio T-bone, ki pa je dobro uležan in pravilno spečen.


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Kislo zelje v solati s slanino, česnom, kumino in bučnim oljem

3,30 €

Pašteta iz račjih jetrc, orehovo maslo, metina vinolada

6,90 €

Topla predjed Chef Hat

Gobova juha iz jurčkov in lisičk

4,00 €

Domači krompirjevi svaljki, zapečeni z gobami in zorjenim ovčjim sirom

8,00 €

Glavna jed Chef Hat

Pečen kopun na ajdovi kaši z jurčki

18,50 €

Biftek pečen na žaru s tartufi, zapečeni krompir s smetanovim prelivom

19,20 €

Sladica Chef Hat

Hruška Fragamay z domačim orehovim sladoledom z medom

5,00 €

Kozjanski zavitek z jabolki iz domačega sadovnjaka, rozinami in cimetom

3,10 €


Vinski list

Začelo se je z lastnimi vini iz Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega okoliša in samo z njimi se tudi nadaljuje, v gostilni ter trgovini. Penina Amon, brut, klasična metoda, Virštanjčan, zvrst sauvignona, chardonnaya, laškega rizlinga in rizvanca, polsuhi sauvignon, rdeča zvrst modre frankinje in gamaya Fragamay, polsladki chardonnay.


Prostor

rustikalno v slogu vinske kleti in domačega turizma


Posebnosti

vinarstvo, prenočišča, igrišče za golf