Restavracija Amon
bogata kozjanska kuhinja z ekološkimi sestavinami
- ponedeljek - sobota 12.00 - 21.00
- nedelja 12.00 - 20.00
- torek zaprto
- T: +386 3 818 2480
- E: info@amon.si
- www.amon.si
Greta Amon
V gostilno na ekološki izlet
Na golf? Na kolesarski izlet? V vinsko klet? Na kmetijo? Po ozimnico? V ekološko trgovino? Na zajtrk za spomin in spanje za naravne sanje? Vi bi, kajne, le v gostilno, na nekaj dobrega in domačega, s Kozjanskega, po virštanjskih receptih, a ne kot nekoč, temveč kot danes, a ne kot drugje, temveč iz lokalnih sestavin, ekološke pridelave, z domačega vrta in iz sadovnjaka, z lastnimi vini in izdelki ter z bio certifikatom.
Gostje k Amonu že pridejo dobre volje, saj imajo radi domačo, družinsko, znano in veliko (vinarstvo, turizem, golf, kmetija, ekologija, trgovina, restavracija) gostilno, ki pa ni le tako podjetna, da še iz vode kislega zelja naredi aperitiv, temveč je v vsem res posebna, kot vinolada, fragamay, amon raa, josefina, furežno nabodalo ali kozjanska razgibanica.
Pri Amonu si dobre volje, ker si dobrodošel, ker je urejeno, ker si med prijatelji, ker se udobno in prijetno počutiš. In širokega nasmeha se posloviš, ker si dobro jedel, toda po Amonovo! Zato vedno naročaš iste jedi, najprej račjo pašteto, potem pa račjo pečenko, saj je Amon že 40 let enak tako, da je ob vsakem obisku boljši!
Rad Dobrojem priporoča

Ker Amon ni le gostilna, ki vsak dan ponuja tudi ekološki meni, temveč še toliko drugega, ni le za lačne, temveč tudi za radovedne, za izlet, ogled, obisk, doživetje, za počitnice, sprostitev, rekreacijo in zdravje. Medtem ko pristne domače gostilne izumirajo, je Amon vedno boljši z ‘enakimi’ jedmi, ki skrbno in trmasto vztrajajo na tradicionalnosti, a imajo podpis chefinje in Amonov okus po vedno boljšem. Ob vsem tem pa še eko, bio, trajnostno in naravno, o čemer vsi govorijo, a nikjer ti še za domov ne zavijejo kot pri Amonu!
Jedilni list
Kislo zelje v solati s slanino, česnom, kumino in bučnim oljem
3,30 €
Pašteta iz račjih jetrc, orehovo maslo, metina vinolada
6,90 €
Gobova juha iz jurčkov in lisičk
4,00 €
Domači krompirjevi svaljki, zapečeni z gobami in zorjenim ovčjim sirom
8,00 €
Pečen kopun na ajdovi kaši z jurčki
18,50 €
Biftek pečen na žaru s tartufi, zapečeni krompir s smetanovim prelivom
19,20 €
Hruška Fragamay z domačim orehovim sladoledom z medom
5,00 €
Kozjanski zavitek z jabolki iz domačega sadovnjaka, rozinami in cimetom
3,10 €
Vinski list
Začelo se je z lastnimi vini iz Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega okoliša in samo z njimi se tudi nadaljuje, v gostilni ter trgovini. Penina Amon, brut, klasična metoda, Virštanjčan, zvrst sauvignona, chardonnaya, laškega rizlinga in rizvanca, polsuhi sauvignon, rdeča zvrst modre frankinje in gamaya Fragamay, polsladki chardonnay.
Prostor
Ob starem šanku je kot v vinogradniškem Virštajnu pred stoletji, v rustikalni jedilnici je za velikimi lesenimi mizami in v separejih družabno in intimno hkrati, v pokritem zimsko-letne vrtu je ob skrbnih pogrinjkih praznično-nedeljsko razpoloženje, na terasi z balkonom pa je razgled na Amonovo podjetnost.
Posebnosti
vinarstvo, prenočišča, igrišče za golf