Restavracija Amon
slovenska kuhinja z ekološkimi sestavinami
Greta Amon
-
Olimje 24, Olimje, Slovenija
-
nedelja - četrtek 12.00 - 22.00
-
petek - sobota 12.00 - 23.00
-
+386 (0)3 818 2480
-
www.amon.si
-
info@amon.si
V gostilno na eko-izlet
Na golf? Na kolesarski izlet? V vinsko klet? Na kmetijo? Po ozimnico? V ekološko trgovino? Na zajtrk za spomin in spanje za naravne sanje? Vi bi, kajne, le v gostilno, na nekaj dobrega in domačega, s Kozjanskega, po virštanjskih receptih, a ne kot nekoč, temveč kot danes, a ne kot drugje, temveč po Amonovo, iz lokalnih sestavin, ekološke pridelave, z domačega vrta in iz sadovnjaka, z lastnimi vini in izdelki ter z bio certifikatom.
Ker Amon ni le gostilna, ki vsak dan ponuja drugi ekološki meni, temveč še toliko drugega, ni le za lačne, temveč tudi za radovedne, za izlet, ogled, obisk, doživetje, za počitnice, sprostitev, rekreacijo in zdravje. Vse to, pa še račja in telečja pašteta, gobova in hrenova juha, gratinirani žlikrofi in pirini ravioli, divjačina in T-bone, kozjanski jabolčni štrudelj in Gretina korenčkova eko rezina. Ni čudno, da je Amon iz Olimja eko-zakon.
Rad Dobrojem priporoča
Odkar je to moda, vsi ”grilajo” japonske krave in argentinske vole. Amon ima ”le” bio T-bone, ki pa je dobro uležan in pravilno spečen.
Jedilni list
Kislo zelje v solati s slanino, česnom, kumino in bučnim oljem
3,30 €
Pašteta iz račjih jetrc, orehovo maslo, metina vinolada
6,90 €
Gobova juha iz jurčkov in lisičk
4,00 €
Domači krompirjevi svaljki, zapečeni z gobami in zorjenim ovčjim sirom
8,00 €
Pečen kopun na ajdovi kaši z jurčki
18,50 €
Biftek pečen na žaru s tartufi, zapečeni krompir s smetanovim prelivom
19,20 €
Hruška Fragamay z domačim orehovim sladoledom z medom
5,00 €
Kozjanski zavitek z jabolki iz domačega sadovnjaka, rozinami in cimetom
3,10 €
Vinski list
Začelo se je z lastnimi vini iz Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega okoliša in samo z njimi se tudi nadaljuje, v gostilni ter trgovini. Penina Amon, brut, klasična metoda, Virštanjčan, zvrst sauvignona, chardonnaya, laškega rizlinga in rizvanca, polsuhi sauvignon, rdeča zvrst modre frankinje in gamaya Fragamay, polsladki chardonnay.
Prostor
rustikalno v slogu vinske kleti in domačega turizma
Posebnosti
vinarstvo, prenočišča, igrišče za golf