Restavracija Amon

bogata kozjanska kuhinja z ekološkimi sestavinami

Olimje 24, Olimje, Slovenija
Rad dobro jem
Izlet in doživetje
Meso in še kaj
Vino in hrana
Topla postelja
Greta Amon
Chef
  • Directions Olimje 24, Olimje, Slovenija
  • Clock ponedeljek in sreda 12.00 - 21.00
  • Clock petek - sobota 12.00 - 22.00
  • Clock nedelja 12.00 - 20.00
  • Clock torek in četrtek zaprto
  • Phone +386 3 818 2480
  • Earth www.amon.si

V gostilno na ekološki izlet

Na golf? Na kolesarski izlet? V vinsko klet? Na kmetijo? Po ozimnico? V ekološko trgovino? Na zajtrk za spomin in spanje za naravne sanje? Vi bi, kajne, le v gostilno, na nekaj dobrega in domačega, s Kozjanskega, po virštanjskih receptih, a ne kot nekoč, temveč kot danes, a ne kot drugje, temveč iz lokalnih sestavin, ekološke pridelave, z domačega vrta in iz sadovnjaka, z lastnimi vini in izdelki ter z bio certifikatom.

Gostje k Amonu že pridejo dobre volje, saj imajo radi domačo, družinsko, znano in veliko (vinarstvo, turizem, golf, kmetija, ekologija, trgovina, restavracija) gostilno, ki pa ni le tako podjetna, da še iz vode kislega zelja naredi aperitiv, temveč je v vsem res posebna, kot vinolada, fragamay, amon raa, josefina, furežno nabodalo ali kozjanska razgibanica.

Pri Amonu si dobre volje, ker si dobrodošel, ker je urejeno, ker si med prijatelji, ker se udobno in prijetno počutiš. In širokega nasmeha se posloviš, ker si dobro jedel, toda po Amonovo! Zato vedno naročaš iste jedi, najprej račjo pašteto, potem pa račjo pečenko, saj je Amon že 40 let enak tako, da je ob vsakem obisku boljši!


Fotozgodba

Obisk 2023

Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ker Amon ni le gostilna, ki vsak dan ponuja tudi ekološki meni, temveč še toliko drugega, ni le za lačne, temveč tudi za radovedne, za izlet, ogled, obisk, doživetje, za počitnice, sprostitev, rekreacijo in zdravje. Medtem ko pristne domače gostilne izumirajo, je Amon vedno boljši z ‘enakimi’ jedmi, ki skrbno in trmasto vztrajajo na tradicionalnosti, a imajo podpis chefinje in Amonov okus po vedno boljšem. Ob vsem tem pa še eko, bio, trajnostno in naravno, o čemer vsi govorijo, a nikjer ti še za domov ne zavijejo kot pri Amonu!


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Kislo zelje v solati s slanino, česnom, kumino in bučnim oljem

3,30 €

Pašteta iz račjih jetrc, orehovo maslo, metina vinolada

6,90 €

Topla predjed Chef Hat

Gobova juha iz jurčkov in lisičk

4,00 €

Domači krompirjevi svaljki, zapečeni z gobami in zorjenim ovčjim sirom

8,00 €

Glavna jed Chef Hat

Pečen kopun na ajdovi kaši z jurčki

18,50 €

Biftek pečen na žaru s tartufi, zapečeni krompir s smetanovim prelivom

19,20 €

Sladica Chef Hat

Hruška Fragamay z domačim orehovim sladoledom z medom

5,00 €

Kozjanski zavitek z jabolki iz domačega sadovnjaka, rozinami in cimetom

3,10 €


Vinski list

Začelo se je z lastnimi vini iz Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega okoliša in samo z njimi se tudi nadaljuje, v gostilni ter trgovini. Penina Amon, brut, klasična metoda, Virštanjčan, zvrst sauvignona, chardonnaya, laškega rizlinga in rizvanca, polsuhi sauvignon, rdeča zvrst modre frankinje in gamaya Fragamay, polsladki chardonnay.


Prostor

Ob starem šanku je kot v vinogradniškem Virštajnu pred stoletji, v rustikalni jedilnici je za velikimi lesenimi mizami in v separejih družabno in intimno hkrati, v pokritem zimsko-letne vrtu je ob skrbnih pogrinjkih praznično-nedeljsko razpoloženje, na terasi z balkonom pa je razgled na Amonovo podjetnost.


Posebnosti

vinarstvo, prenočišča, igrišče za golf