Restavracija Gredič
jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina
Mitja Humar
-
Ceglo 9, Dobrovo v Brdih, Slovenija
-
sreda - nedelja 19.00 - 22.00
-
ponedeljek - torek zaprto
-
+386 (0)40 477 817
-
www.gredic.si
-
info@gredic.si
Žlahtna zgodba sredi Brd
Mehurčki rebule so v žlahtni steklenici, ki je zorela v najlepši kleti Brd, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta, ambiciozna kuharska ekipa pa se zaveda svojega poslanstva – spremljati vsa ta vina. Za žlahtno zgodbo sredi Brd ni dovolj le večerjati sredi vinogradov, temveč po obisku najboljših slovenskih vin v kleti še prenočiti v gradiču, sploh pa ne le gledati (televizije), temveč Gredičevo zgodbo tudi doživeti.
Gredičev chef Mitja Humar ohranja briški gradič v vrhunski kulinarični ligi, saj ve, da je grozdje, kamor seže pogled, kar se iz tega grozdja hladi v veliki Gredičevi kleti pa tudi potrebuje ”le” spremljavo. Ker njegove jedi ne spremljajo le Medotovih vin, se zavedajo, da se vinska raznovrstnost okusi šele v ustih, zato Humar trudi manj z oblikami in bolj z nadokusom. Medotova Restavracija Gredič v Ceglu tako predstavlja žlahtnost vinskih Brd.
Rad Dobrojem priporoča
Restavracija za prenočit. Za vikend v Brdih, za obisk slavnih vinskih sosedov na tej in oni strani, za aperitiv na dnu okroglih stopnic, za najdaljšo mizo v najbolj polni kleti, za pozno večerjo in še bolj pozen zajtrk, za posebne goste in za posebne priložnosti.
Jedilni list
5 hodov
60 €
Vinski list
sommelier: Aleks Mavrič
število vinskih etiket: 700+
Prostor
minimalistična jedilnica z bogatim razgledom s terase na vinograde na slovenski in italijanski strani
Posebnosti
Michelin Plate
hotel, 7 sob, vinoteka
penine Medot