Restavracija Gredič

jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina

Ceglo 9, Dobrovo v Brdih, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke
Vino in hrana
Topla postelja
Valerio Lutman
Chef

Žlahtna zgodba sredi Brd

V vrhunsko obnovljeni nekdanji ruševini, ki ima celotna Goriška Brda v naročju, s sobami za najbolj razvajene, opremo za najbolj tehnične, vinsko kletjo za najbolj zahtevne, je tudi restavracija za dobrojedce! Restavracija Gredič v Ceglu je to, kar je še manjkalo Brdom.

Gostje na terasi se sončijo sredi vinograda, iz kadilnice dišijo cigare, v vinoteki je na dolgi mizi vrhunska briška pokušina, v restavraciji znani slovenski vinar gosti ameriške vinske poznavalce, za sosednjimi mizami nemško govoreči grizljajo hišne grisinije in krušne hrustljavce, italijansko glasni pa namakajo v majonezo ocvrte klapavice. Mehurčki rebule so v elegantni steklenici, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta, ambiciozna kuharska ekipa pa ustvarja drzne oblike, živahne okuse in briško-morske okuse na vrhu vinograda. Žlahtna zgodba sredi Brd!


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Restavracija za prenočit. Za vikend v Brdih, za obisk slavnih vinskih sosedov na tej in oni strani, za aperitiv na dnu okroglih stopnic, za najdaljšo mizo v najbolj polni kleti, za pozno večerjo in še bolj pozen zajtrk, za posebne goste in za posebne priložnosti.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi (ribji)

44 €

4 hodi (mesni)

49 €

6 hodov (ribji)

68 €

6 hodov (mesni)

62 €

Pogrinjek

3 €


Vinski list

sommelier: Aleks Mavrič
število vinskih etiket: 700+


Prostor

minimalistična jedilnica z bogatim razgledom na vinograde na slovenski in italijanski strani


Posebnosti

Michelin Plate
hotel s 7 sobami in vinoteka