Restavracija Gredič

jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina

Ceglo 9, Dobrovo v Brdih, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke
Vino in hrana
Topla postelja
Mitja Humar
Chef

Žlahtna zgodba sredi Brd

Mehurčki rebule so v žlahtni steklenici, ki je zorela v najlepši kleti Brd, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta, ambiciozna kuharska ekipa pa se zaveda svojega poslanstva – spremljati vsa ta vina. Za žlahtno zgodbo sredi Brd ni dovolj le večerjati sredi vinogradov, temveč po obisku najboljših slovenskih vin v kleti še prenočiti v gradiču, sploh pa ne le gledati (televizije), temveč Gredičevo zgodbo tudi doživeti.

Gredičev chef Mitja Humar ohranja briški gradič v vrhunski kulinarični ligi, saj ve, da je grozdje, kamor seže pogled, kar se iz tega grozdja hladi v veliki Gredičevi kleti pa tudi potrebuje ”le” spremljavo. Ker njegove jedi ne spremljajo le Medotovih vin, se zavedajo, da se vinska raznovrstnost okusi šele v ustih, zato Humar trudi manj z oblikami in bolj z nadokusom. Medotova Restavracija Gredič v Ceglu tako predstavlja žlahtnost vinskih Brd.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Restavracija za prenočit. Za vikend v Brdih, za obisk slavnih vinskih sosedov na tej in oni strani, za aperitiv na dnu okroglih stopnic, za najdaljšo mizo v najbolj polni kleti, za pozno večerjo in še bolj pozen zajtrk, za posebne goste in za posebne priložnosti.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

60 €


Vinski list

sommelier: Aleks Mavrič
število vinskih etiket: 700+


Prostor

minimalistična jedilnica z bogatim razgledom s terase na vinograde na slovenski in italijanski strani


Posebnosti

Michelin Plate
hotel, 7 sob, vinoteka
penine Medot