Restavracija Rose

chefovska predstava ob najlepšem jezeru

Cesta svobode 8, Bled, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Topla postelja

Rožnato doživetje

Živopisen ambient rožnatega hotela z vrtnicami na stenah in tulipani v vazah se ob Blejskem jezeru baha le tako dolgo, dokler se ne začne chefovska predstava. Potem je, namreč, vse na svojem mestu, z razgledom na najlepše alpsko jezero, udobjem finega hotela in degustacijo obljube: “Hočemo biti najboljši na Bledu!” chefa, ki ga že dobro poznate iz kuharske reprezentance in gorenjskih grajskih ambientov (Vila Bled, Posestvo Brdo, dvorec Lambergh). Kar je na krožniku, je doživetje, ker ni posebno in ‘neblejsko’ zaradi vtisa, luksuza in prestiža, temveč zaradi odličnosti, ki jo prav Bled tako potrebuje.

Kajti, ko vas Grega Rozman v hotelskem ambientu butično pozdravi s stepenim kostnim mozgom, veganskim oljčnim maslom, gorenjsko rikoto in domačim maslom iz kisle smetane, ne nadaljuje le tekmovalno z gosjimi jetri, hladno dimljenimi na jabolčnih olupkih, ali hitro popečenimi račjimi jetri, z maceriranimi slivami položenimi na drobtine račje kože in oblitimi z viskijevo omako, temveč v slogu tradicije, spoštovanja in idealizma tako dolgo izziva dobrojedsko radovednost s slanim buhtljem, polnjenim z dimljeno Zupanovo postrvjo, vročim krožnikom s pacano Mlinaričevo slanino in svinjskimi možgani v drobnjakovem olju z okisanimi hrustljavimi drobtinami, da se nato vse zgodi kar v jabolku po maminem receptu. Dobrodošel še eden, ki hoče biti le najboljši!


Fotozgodba

Obisk 2023


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Rose je v hotelu, a ni (samo) hotelska restavracija. Tudi hotelski gostje so zato v njej na degustaciji, ki ni zaradi lakote, temveč doživetja. Če je sprva videti, da sta posebnost in drugačnost le v ekstravagantnosti barvnih cvetov in plišastih živali ob alpskem jezeru, so Rozmanovi hodi med mizami in po porcelanu potem nasprotje tega, zato sodijo – skupaj! Hotelski gostje po zajtrku v džungli radi ostanejo na svečani prireditvi, ki ob najlepšem jezeru ponuja najboljše jedi v fini družbi metuljčkov in mehurčkov, zunanje pa v družbo bež klavirja, puhaste palme in večno cvetoče češnje privablja radovednost nagradnega sodelovanja v tej chefovski predstavi. Bled je potreboval Rose, tako kot Rose potrebuje Bled!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

2 hoda

34 €

3 hodi

46 €

4 hodi

52 €

5 hodov

62 €

6 hodov

72 €


Vinski list

sommelier Gašper Valjavec
160+ vinskih etiket


Prostor

Rumeni tulipani vabijo v fino družbo mehkih naslonjal, dolgih prtov in skrbno izbranega porcelana. Barve so pisane, toda tople, svetloba je odrska, toda z večernim razgledom na spokoj jezera, razpoloženje je svečano, pričakujoče, radovedno, toda chefova samozavest vliva zaupanje. Ko se gostje razgledujejo in čudijo, je namen dosežen, saj so zato dobre volje.


Posebnosti

Bled Rose Hotel****, 78 sob