Restavracija Sedem

mladostna ustvarjalnost na okusen način

Cafova ulica 7, Maribor, Slovenija
Rad dobro jem
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno

Peš v Cafovo, tudi iz Ljubljane!

Za kosilo so cene kot v bifeju z malicami, toda ambient je velemesten in jedilni servis najboljši pri nas. Enolončnica je v porcelanu, maȋtre v črni obleki, chef v moderni kapi in snežno beli opravi. Pogrinjek ima zgodbo o vrtu in recept z njega, kuharjev pozdrav je v kozarcu, nadev krvavice, postrvje ikre in peteršiljeva krema. Drobna pozornost z veliko estetike. In prav takšna je tudi mariborska Višja šola za gostinstvo in turizem. Nanjo s(m)o morali sicer dolgo čakati, toda rezultat je šolsko-vrhunski! 

Večerja, ko se šolska kuhinja spremeni v največjo kulinarično ”televizijo” v mestu, zato izziva pogumne. Sedem degustacijskih hodov tistim, ki se pustijo presenetiti, ponuja namreč tako odlično razmerje kakovosti in cene, da je Sedem najboljša restavracija v mestu, do katere se da iz centra kar peš, in je le vprašanje časa, kdaj se bodo v Cafovo, peš cona gor ali dol, začeli tudi voziti, iz Ljubljane, Gradca in Zagreba.

Mladi chef Sebastjan Plevčak (letnik 1994) mora na šoli, na kateri že uči svoje sovrstnike, sicer še diplomirati, a ko okisanemu brancinu botargo nariba na majonezo pečenega česna, res ne komplicira, in ko v ”ramen” iz koromača potopi kvašenega lososa, ni prav nič mladostno zaletav, saj si je žlico dobro obdržati še za ješprenjček s panceto mangalice ter goveji rep s hrenovimi rezanci.

Skratka, v Sedem doživiš vse tisto, kar sicer v Mariboru pogrešaš.


Fotozgodba

Obisk 2018


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kosilo namesto malice. Cenovno atraktiven meni za večerjo. Obisk urbanega vrta in ogled vrhunsko opremljene šole.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

24 €

5 hodov

35 €

7 hodov

49 €


Vinski list

sommelier: Leon Marinič
hišni vinar: Puklavec Family Wines


Prostor

vstop z ulice v moderno restavracijo s stekleno kuhinjo; majhen kavarniški del in urbani atrij


Posebnosti

Michelin Plate
moderno opremljena in nova VSGT