Restavracija Strelec

svetovljansko in grajsko Igorja Jagodica

Chef: Igor Jagodic

Igor Jagodic
Chef

Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi Igorja Jagodica, polnih podrobnosti, barv in svežine. Pri Jagodicu se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z marljivim, sušeno s pečenim, hladno s toplim.


Visoka kuhinja iz Stolpa strelcev

Za izlet med svetovljanske kuharske trike in sestavine zvenečih imen razgledanega kuharskega chefa, ki ima rad dišeče oblike, iz katerih ustvarjalno gradi kombinacije okusov, in se ne omejuje s tradicijo, temveč se zgleduje po globalnosti ljubljanskih in grajskih gostov, je potrebno le z vzpenjačo na Grad. Strelec je visoka kuhinja z najlepšim pogledom na – kot (se) hvali župan – najlepše mesto, v Stolpu strelcev z umetniškimi zidnimi poslikavami in pripovedjo slovenskega ljudskega izročila, okenskimi linami, okroglimi stopnicami, pogledom skozi tla v vinoteko, grajskimi mizami iz finega lesa in chefom, ki s finim scenosledom upravičuje sloves enega najboljših slovenskih kuharjev.

Prepoznavnemu slogu, ki ljubi barve in teksture ter kombinira oblike in elemente, ostaja Igor Jagodic zvest. Mojster kuharskih tehnik v ustvarjalne miniature nadgrajuje preprostost slovenske kuhinje in jo začinja še z etnološko zgodbo ljubljanske meščanske tradicije. Njegove jedi se ves čas spreminjajo, toda slog ostaja ves čas prepoznavno enak; rad peni, toda zato, ker strelja okuse, rad osvežuje, zato da je gostu lažje, rad si zada veliko dela, a zato, da jedec še bolj uživa. 

Piščančjo pašteto skrije v redkvico, z račjo pa napolni rdečo čebulo, postrvjo juho spremeni v peno, surovemu škampu speče gomolj zelene, hobotnici doda kremo morskega ježka, romba preseneti z omako kislega zelja in srno razveseli s pestrostjo rdeče pese … Kombinacije sestavin, različnosti tekstur, preciznost dodelave druži odličnost ujemanja, za katerega si vzame čas najprej kreativni chef z ekipo v kuhinji, nato pa dobrojedski gost z raziskovanjem in razmišljanjem pri mizi.

Obisk 2021

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Chef Igor Jagodic ustvarja s prepoznavno-estetskim slogom dovršene jedi, polne podrobnosti, raznovrstnosti in večplastnosti. V njegovi kreativni kuhinji je vsaka jed drugačna od navad in običajev, zato Strelec zadane vse tiste, ki v vsakem glavnem mestu potrebujejo porcijo vrhunskega kulinaričnega doživetja.


Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

75 €

7 hodov

95 €

9 krožnikov

115 €

Pogrinjek

5 €

Vinska spremljava

5 kozarcev

38 €

7 kozarcev

48 €

9 kozarcev

60 €


Vinski list

sommelier Igor Dorner Radosavljevič
število vinskih etiket: 150


Prostor

atraktivna grajska restavracija okrogle oblike v Stolpu strelcev z umetniškimi zidnimi poslikavami


Posebnosti

1 Michelinova zvezdica
član JRE Jeunes Restaurateurs
Ljubljanski grad