Restavracija Tiffany

fine jedi v igralniškem blišču

Delpinova ulica 5, Nova Gorica, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Morje in reke
Vino in hrana
Topla postelja

Ne le za srečo

Ko pred vrati oddaš avto hotelskemu pažu, se ti za njimi ni potrebno legitimirati, ker po stopnicah v prvo nadstropje ne potrebuješ sreče, da greš v novogoriškem hotelu Park na večerjo s Tiffany.

Tiffany je igralniška restavracija, kar pomeni, da ima stalne goste, ki imajo znani apetit in ustaljene igralno-kulinarične navade. Tem gostom je všeč Tiffanyjevo uglajeno gostoljubje in fina, pretežno morska, ponudba mlade kuharske ekipe, ki jim daje dovolj prostora, da so le lačni ali tudi radovedni, in da so srečni, četudi brez sreče.

Toda Tiffany je tudi restavracija nad igralnico, kar ne pomeni le, da se vanjo pride po stopnicah, temveč, da se vanjo lahko gre le na večerjo. Le Tiffany vas postreže še kot v stari šoli, le Tiffany vam, če izberete pravi večer, igra med hodi, in le Tiffany ima tako velik jedilni list, da se nanj vidi tudi v temi. Pravzaprav je Tiffany razlog, da vam ni treba v igralnico!

Tiffany je s postrežbo, ki je še stara (vrhunska) šola, kakršnih ni več, s stalnimi gosti na ti, z novimi pa se hitro spoprijatelji. V ambientu nekdanjega blišča, ki je, torej, čisto drugačen kot doma, se zato počutiš domače. To pomeni, da so natakarji v metuljčkih, gostje pa v ”copatih”. Ob tem se kulinarični ponudbi ni potrebno siliti v ospredje, raje le izpolnjuje gostove želje. In v tem je čar Tiffanyja – kuhanje je mlado, barvito, sveže in sodobno, toda hrana ne išče sreče, temveč ostaja v območju udobja (znane sestavine, znane jedi, znani okusi), medtem ko Tiffany razvaja z občutkom ugodja.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ker imata isto podjetje in isto mesto kar dve podobni igralniški restavraciji, s fine dining postrežbo in chefovsko izvedbo, je kar prav, da se med seboj razlikujeta. Calypso vabi tudi zunanje goste na degustiranje chefove kreativnosti, Tiffany pa jim dopušča, da so manj radovedni, a jim je zato bolj udobno.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

28 €


Vinski list

sommelier: Simon Sitar
Vinska zgodba je Parku in Tiffanyju pomembna in vinska spremljava je eden od argumentov za večerjo v igralnici.


Prostor

Beli, elegantni pogrinjki na prostornih mizah z udobnimi stoli. Jedilnica je dvorana, vendar ne deluje ogromno, prostora med mizami je zato dovolj, za natakarsko brigado in za intimo gostov.


Posebnosti

Park, Casino & Hotel