RG Bistro

nekoč pivnica, danes penivnica

Chef: Aleksandar Urošević

Aleksandar Urošević
Chef

Iskrivi bistro ob mejni reki

V Radgoni lahko greš na Kmetijski sejem, čez Muro ali v Jurkovičevo. Toda zato sta vsaj v tej ulici ob mejni reki tradicija in ponudba zelo bogati! V počastitev visoke obletnice najstarejše slovenske penine (od 1853) je radgonska ulica ob Muri, ki je tako živa zaradi sedeža Radgonskih goric, dobila RG bistro, penine, ki zorijo pod valovi Mure in v temi podzemlja staroslavne vinske kleti, pa z njim prostor, da zadihajo in se okrepčajo. Nekoč je bila tukaj pivnica, zdaj pa je, potemtakem, penivnica.

Majhna terasa je skrita v hrib, majhen peninski bar je skrit pred radovedneži, majhna ulica je skrita izza Mure, toda RG bistro, ki se trudi trajnostno, lokalno in sodobno naravnano, ne skriva svojih ambicij, da zjutraj vabi na zajtrk z ocvirki, opoldan na bistro kosilo z iskrivim nasmehom, popoldan na narezano s sosedovim pikantnim sirom in zvečer na druženje s chefovim degustacijskim menijem.

Kot Murin most med državama, na katerem je izpisano prijateljstvo, RG-jeve okrogle stopnice povezujejo RG-jevo gostilniško dušo. Ni čudno, da je prijateljska družba ob oknih z razgledom čez reko zaradi penin tako iskriva, zaradi krače vesela, zaradi palačink pa flambirana. RG bistro s chefom Aleksandrom v RG-jevi Jurkovičevi ulici skrbi, da nihče ne ostane lačen, žejen ali radoveden.

Obisk 2024


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kdor gre v RG bistro na penine, ki jih nikjer drugje ni v toliko kozarcih iz ene same kleti, bo zraven ajdovo zlevanko, govedino v solati in prleški hren kot nekoč. Kdor gre z družbo, si bo delil narezano kot na kmetiji. Kdor gre na steak, bo kot na sliki. Kdor gre v službenem času, bo hitro golaž. Kdor se pripelje, bo brezalkoholni špriCAR. Kdor bo le testenine, bodo eko, kdor pa le pito, bo še prišel. In kdor gre kar tako, ne bo razočaran.


Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

40 €

Vinska spremljava (5 kozarcev)

15 €


Vinski list

sommelier Aleš Kramberger
Vse iz lastne vinske kleti Radgonskih goric, s poudarkom na peninah.


Prostor

Lepi pogrinjki na trdnih mizah. Okrogle stopnice, točilni pult in razgled na avstrijsko Radgono. Izbor kozarcev najavlja, da je to vinski bistro, količina pribora pa, da se tukaj ob tem tudi veliko je.


Posebnosti

Radgonske gorice