Štorja pod stopnicami

notranjska kulinarična in vinska zgodba kar pod stopnicami

Ulica 1. maja 1, Postojna, Slovenija

Prava zgodba v pravi kleti

Postojna je zgodba pod zemljo. V njeni jami živi človeška ribica v večni temi. Štorja je zgodba pod stopnicami. Zaradi njene gostilne in vinoteke v kleti Postojna ne živi več v kulinarični temi!

Štorja je zgodba, ker tako preseneti, da si je ne želiš pripovedovati dalje, saj bi jo raje obdržal zase. Štorja je pod stopnicami, zato si še bolj presenečen.

V takšne gostilne moraš nekam daleč na izlet, tukaj pa je ”ljubka kombinacija restavracije in vinoteke” kar v centru Postojne, le po stopnicah moraš. Drugje so pod takšnimi stopnicami kleti, ki povabijo le na kozarček, potem ti pa točijo na litre, da so stopnice hitro prestrme. Tukaj pa je vinoteka, v kateri imajo kozarci peclje, natakar someljejsko znanje, gostje pa pijejo malo, toda najboljše. Predvsem pa so takšne zgodbe drugje v restavracijah, kjer imajo stene pozlato, natakarji bele rokavice, ceniki previsoke cene in gostje prevelika pričakovanja. Tukaj pa je štorja kar pod stopnicami, a ima pozdrav mladega chefa vseeno več hodov kot drugje degustacijski meni, Štorja pa je kulinarično presenečenje leta, četudi se pod stopnicami njeni zgodbi prepustiš že januarja!


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kako prepričati le lačne, ki so se prej v tem ambientu spoznali le burgerje pod stopnicami, da ostanejo, ker se prepustijo, in se vrnejo, ker niso več le lačni? Tako, da se tisti, ki hitro prinese vodo, spozna tudi na vina, oni, ki pride za njim, ker ”jaz sem pa za hrano”, pa za šefa, ki se spozna tudi na kuhanje. Zato se še vi spoznajte. Ste za 4, 7 ali 9?


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

35 €

7 hodov

45 €

9 hodov

59 €


Vinski list

sommelier: Martin Kobal
število etiket: 90+


Prostor

spust po strmih stopnicah popelje v ”kotiček, kjer se lahko razvajate vse dni v tednu,” z belimi pogrinjki, vinskimi steklenicami in gostilniško sproščenostjo


Posebnosti

obisk Postojnske jame