TaBar

Pintarjevi prigrizki na tapas/tabars način

Ribji trg 6, Ljubljana, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Vino in hrana

Veliki spisek majhnih jedi

Tudi TaBar je tako blizu Ljubljanici, da želi biti poln pomenkov s polnimi usti in izpraznjenimi kozarci, toda drugje je le polno, tukaj pa je – rezervirano. Mize v TaBaru so majhne, klop je mehka, stoli so trdi, gostje pa veseli. Čeprav se dolgi, kavarniški del razširi na koncu v restavracijski ambient, in četudi ima TaBar tudi degustacijski meni, je najbolj pomemben vseeno njegov tris: hrana-vino-družabnost. TaBar ponuja veliki spisek majhnih jedi in še večji spisek velikih vin. Njegovi tapasi so tabarsi in tako posebni, da se ob Ljubljanici nikjer tako dobro ne je!

Medtem ko gostom z lipe v krožnike kapljajo cvetovi, chef Jakob Pintar ustvarja kot v fini restavraciji. On pravi temu ”smart food”, za vas pa bo pametno, da se čim bolj sprostite. Eni sem pridejo le na sir, drugi le na požirek, tretjih pa je toliko, da naročijo kar cel papirnati podstavek, potem pa si podajajo krožnike kot na vrtiljaku. Kozarec vina. Majhna lakota. Druženje s prijatelji. Držanje za roke v kotu. Branje knjige pod lipo. Opazovanje uličnega živžava. Le grižljaj, kar mimojede. Hitro kosilo. Dolga večerja. Španci jim pravijo tapasi, Ljubljančani pa tabarsi. Toda za takšne avtorske tapase je v Španiji potrebno rezervirati vsaj tri mesece vnaprej, tukaj pa jih nosijo sproti na mizo kar turistom pred očmi.


Fotozgodba

Obisk 2019

Fotozgodba

TaBar 2018

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ker je tako v kuhinji, naj bo tudi za mizo brez zavor. Naročajte pametno, to pa pomeni sproti, tako hrano kot vino. Opazujte turizem, krmite vrabce, okušajte vina, ki jih nimajo niti vinski bari, in se sproščeno družite, s prijatelji, dobro voljo ter Jakobovimi finimi grižljaji.


Jedilni list

Degustacijski meni Taizbor Chef Hat

4 hodi

26 €

5 hodov

30 €


Vinski list

Ker ”tabarsi” niso tapasi, tudi TaBar ni krčma, v kateri bi točili domače belo ali rdeče, temveč čisto pravi vinski bar, v katerem 34 prigrizkov s slovenskih kmetij in iz chefove delavnice spremlja kar 94 vrhunskih in avtorskih vin na kozarec iz Slovenije in zamejstva, s sonaravno usmeritvijo in macerirano filozofijo.

Število vinskih etiket: 135+


Prostor

pod lipo na Ribjem trgu in ob dolgem šanku pred kuhinjo


Posebnosti

Michelin Bib Gourmand

delikatesa z domačimi in lokalnimi izdelki