Vila Planinka

udobne jedi na naravni način

Zgornje Jezersko 67, Zgornje Jezersko, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Zelenjava je zdrava
Vino in hrana
Topla postelja

Hrana za dušo

Čudil se boš! Da je po takšnih ovinkih, tako na koncu poti, tako lepa planota! Da je sredi tako majhne vasi tako lep hotel! Da je v tako novem hotelu toliko občudovanja tradicije in spoštovanja narave. Da je v takšnem razkošju toliko trajnostne ponižnosti in preproste skromnosti. Da je sredi vsega tega miru voda tako živa, sprehod tako živahen in počitek tako dejaven. Da je, skratka, vse tako drugače, da je še telefon nem.

Čudil se boš, da je hotel le za goste, da je za žejo le voda in da je za vino le narava. Le hrani se ne boš čudil! Ker jedel boš le domače, le to, kar poznaš in imaš rad, le preproste jedi, le iz svežih sestavin in le z okoliških kmetij, le s pristnimi, iskrenimi in osnovnimi okusi, le za sitost, zadovoljstvo in dobro voljo. Le hrano za dušo!

Ker je Vila Planinka vrhunsko-udoben hotel, se njegova restavracija odlično sklada z njim, saj ponuja udobne jedi na vrhunski način!

2 srčka: Jezersko vseeno ni za prvim vogalom in tudi lepi vili ne bi njena lepota in luksuz veliko pomagala, če bi gostje slabo jedli. Prav tako pa tudi Planinkin chef ne bi pomagal Vili, če bi ob njegovih jedeh gostje morali preveč ”delati”. V takšnem okolju, takšnem hotelu in s takšnim konceptom je pri hrani najbolj pomembno, da je gost sit in zadovoljen. Sem se je prišel spočit, zato pričakuje tudi na krožniku predvsem udobje in varnost, znane in svoje okuse ter nadokuse. Ob takšnih jedeh postane dobre volje, ob takšni kakovosti teh jedi, tako z vidika odličnosti sestavin kot z vidika prefinjenosti izvedbe, pa ni le sit, temveč srečen. To Planinki s ”preprostim” kuhanjem Jakoba Jerale in naravno vinsko spremljavo Marka Korena zelo dobro uspeva!


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Živimo prehitro. Delamo preveč. Priklopljeni smo non stop. In prepričani smo, da je tako naravno … A narava je tam, kjer je klima od ledenika, kjer se voda pije iz izvira, kjer se vrata odpirajo z železnim ključem in kjer luči ugasnejo pred trdnim spanjem!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

46 €

5 hodov

56 €

7 hodov

74 €


Vinski list

Vinska ponudba (in zgodba) je poslastica Vile Planinke! Kdor v Vilo ne pride zaradi lepega čeveljca v najlepši sobi v tretjem nadstropju ali velikega chefa v majhni kuhinji v pritličju, bo moral priti zaradi povabila vrhunskega sommeliera na degustacijsko popotovanje po slovenskih vinskih regijah!
Somelje Marko Koren upravlja 125 etiket, tretjina vin je na kozarec, poudarek je na naravnih in oranžnih vinih.


Prostor

restavracija ob recepciji je urejena kot dnevni bistro in jutranja zajtrkovalnica, toda z lesom, eleganco, svetlobo, glasbo, postrežbo toplimi materiali in razgledom je domačna in gostoljubna


Posebnosti

Boutique hotel