Restavracija Blejski grad

slovenske jedi na prefinjen način

Grajska cesta 61, Bled, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Blaž Demšar
Chef

Najlepši razgled na najlepše jezero

Najboljše je peš z jezera, saj je tako razgled še lepši in kosilo še bolj tekne. Priporočamo pa rezervacijo, saj sta ob najlepšem oknu slovenskih gostiln le dve mizi in pogled skozenj je zato posebna nagrada. Vidi se cela dežela, od morskih solin do panonskih nižin, od jezerske cerkvice do zasneženih planin. In tudi okusi se celotna kulinarična Slovenija!

Blejski grad je že od nekdaj turistična ”božja” pot, zato je nova (od 2016) grajska restavracija elegantna, toda tudi enostavna, kar pomeni, da ponuja lokalne regionalne jedi, toda pripravljene na ”sodoben in prefinjen način”, da zadovoljijo tako turiste z agencijskimi vodiči kot dobrojedce s kulinaričnimi vodniki.

Prigrizki so zato kot male kulinarične radosti, za katere je nekdo temeljito domislil njihov nastop, od dizajna krožnikov za kranjsko klobaso, divjačinsko pašteto, dimljenega brancina, do leporečja mesnin ”s kraške burje, dimne kamre, vrtov, njiv in gozdov”, sirov, medu, marmelad in suhega sadja z ”okusi travnikov, gorskih rožic in skritih kotičkov”. Kdor želi več, lahko vedno okusi Alpe z jezersko postrvjo, Mediteran s fuži in tartufi, Panonsko nižino s piščančjim paprikašem, osrednjo Slovenijo z letečimi žganci in svet s turnedojem Rossini in telečjim dunajcem.


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2016

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Sem gor množice turistov ne hodijo, prvenstveno, zaradi hrane. Z avtobusi ali peš prihajajo na grad predvsem zaradi Gradu! Da se slikajo na obzidju in kupijo spominek v čebelnjaku. Ker je razgled lep, lokacija pa vrhunska! Zato je prav takšna tudi hrana, je lepa in ima svojo ceno!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi (s penino ob prihodu in vstopnino na Blejski grad)

50 €

4 hodi (s penino ob prihodu in vstopnino na Blejski grad)

60 €

6 hodov (s penino ob prihodu in vstopnino na Blejski grad)

75 €


Vinski list

sommelier Damjan Širok, 160 vinskih etiket


Prostor

grajska terasa na obzidju in velika, svetla grajska jedilnica z modernim pohištvom


Posebnosti

Grajska kavarna in Grajski čebelnjak