Gostilna Francl

slovenska kuhinja z občutkom za sestavine in čas

Zagrad 77, Celje, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Zelenjava je zdrava

Kar so babice kuhale, mi pa pozabili

Isti vodnjak, isti stoli, iste talne plošče, isti kostanj, ista lipa. In ista narodna noša. Že pred leti je bil Francl dobra gostilna. Toda od takrat je postal še boljša! “Na kar so babice kuhale, mi pa potem vse pozabili, vabi v svojo stoletno gostilno že četrta generacija v narodne noše opravljenih Zaverškov,” velja še vedno in še bolj.

Nič ne izda, da je mesto le skok čez železnico. Pri Franclu ste na kmetih, če se še spominjate, kako je bilo včasih tam luštno. Za kravate je na mizi premalo pecljev, za pete tla niso dovolj ravna, za mobitele vodnjak sredi vrta tako žubori, da se še radio ne sliši. Ne, to ni parfum, to je sveži šatraj! Če se gredo drugje slovensko kuhinjo tako, da kuhajo le to, kar imamo tako vsak dan na domači mizi, je Franclova kuhinja – Peter Zaveršek je gospodar, žena Marija pa kuharska kreativka – v narodnih nošah zato, ker drugi več niso. Vse to so, namreč, nekoč že kuhali, le da so novi časi vse to tudi pozabili.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pri Franclu stare jedi, navade in okuse ohranjajo s pravo mero kreativnosti in s pravim občutkom za lokalne in kvalitetne sestavine. Ta kuhinja je zato mlada in sveža, mladostna in sezonska, Franclova in preprosto dobra!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

23 €

4 hodi

28 €

5 hodov

35 €


Vinski list

sommelier: Peter Zaveršek in Toni Frangež
število vinskih etiket: 40


Prostor

vodnjak, kostanj, lipa, narodne noše, šank in domačni jedilnici


Posebnosti

tradicija od leta 1895
Michelin Plate