Galerija okusov
galerija, a za doživetje okusov ne razstavlja, temveč sestavlja
30 €
-
ponedeljek - petek
16.30 - 22.00 -
sobota
12.00 - 22.00 -
nedelja
12.00 - 18.00
Rezervacija je obvezna.
30 €
ponedeljek – petek ob 16.30 in 19.30
sobota ob 12.00 / 16.00 / 19.30
nedelja ob 12.00 in 16.00
Marko Magajne
Sestavljanje, ne razstavljanje
Čeprav je galerija, okusov v kulinarično doživetje ne razstavlja, temveč sestavlja! Galerija okusov je vrhunska restavracija, kulinarična učilnica, vrtnarska razstava, oblikovalska delavnica, najbolj pa to, kar pove ime – galerija okusov! Mlada ekipa z zanosom in kreativnostjo ustvarja fina kulinarična doživetja, da se imajo vsi, gostitelji, ki jih sestavljajo, in gostje, ki jih razstavljajo, fajn.
Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od ”marmorne” jedilnice do dveh posebnih sob za večje družbe, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. V bivši konjušnici na pristavi dvorca Novo Celje, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck, ki je Savinjski dolini posadil hmelj, je vse sproščeno, toda skrbno dizajnirano.
V vsakem detajlu je premišljena oblika, v vsaki brezhibni obliki sestavljanke chefovskih idej, dejanj in hodov dobrojedskega okušanja je dogodivščina, vsaka sestavina, če ni kar od soseda, pozna kmetijo, na kateri je tako lepo zrasla, zato se moderna Galerija, ki nič ne zavrže, sredi vsakdanjega vrveža res vrača k osnovam – okusov.
Rad Dobrojem priporoča
Mlada ekipa – chef Marko Magajne, sous chef Gašper Kačičnik – ima ambicijo, znanje, podporo, lokacijo in prizadevnost. Da se še vedno uči, je plus, da tako rada odkriva(ta), pa prednost. Galerija okusov je res galerija, zaradi dizajna, interjerja, parka, zaradi idej in marketinga, zaradi mladostne ambicioznosti in ekipnega duha. Hkrati pa veš, kaj dobiš – sodobno kulinarično doživetje, ki je lepo in atraktivno, diši in cveti, iz sestavin z imeni in poreklom, na krožnikih, ki so za slikat, in z zgodbo, ki je za okušat.
Jedilni list
4 hodi
48 €
6 hodov
68 €
10 hodov
105 €
Vinski list
sommelierji: Gašper Puhan, Anže Šmid in Ciril Drofenik, 700+ vinskih etiket
Prostor
Kot na svatbo se pripelješ skozi park, zlahka parkiraš, lepo te sprejmejo, elegantno posedijo. Najlepše mize slovenskih restavracij?! Ko je toplo, pa v najlepšem parku slovenskih gostiln.
Posebnosti
Zelena zvezdica Michelin
Michelin priporočilo
član JRE Jeunes Restaurateurs