Galerija okusov

galerija, a za doživetje okusov ne razstavlja, temveč sestavlja

Chef:Marko Magajne
    Novo Celje 9, Novo Celje, Slovenija

Cena menija TR

30 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - petek
    16.30 - 22.00
  • sobota
    12.00 - 22.00
  • nedelja
    12.00 - 18.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

ponedeljek – petek ob 16.30 in 19.30
sobota ob 12.00 / 16.00 / 19.30
nedelja  ob 12.00 in 16.00


Mesni meni

Pozdrav iz kuhinje

Terina vrata divje svinje, pire gomolja pese z red love jabolko, rdeča pesa s češnjo in gorčico, lešnikov kreker, zelišča

Podplečna bržola, čebulni bešamel, karamelizirana čebula, pivska omaka s črnim česnom, čebulni čips, drobnjakovo olje

Pena kokic, sladoled karameliziranih kokic, karamelizirane kokice, breskve s habanerom, biskvit s polento

Vegetarijanski meni

Pozdrav iz kuhinje

Pastrami gomolja zelene, pire gomolja pese z red love jabolko, rdeča pesa s češnjo in gorčico, lešnikov kreker, zelišča

Bukov ostrigar, čebulni bešamel, karamelizirana čebula, pivska omaka s črnim česnom, čebulni čips, drobnjakovo olje

Pena kokic, sladoled karameliziranih kokic, karamelizirane kokice, breskve s habanerom, biskvit s polento


Vinska spremljava

Vinarji: Doppler, Zg. Kungota, Štajerska Slovenija; Grefi, Fram, Štajerska Slovenija; Herga, Ivanjkovci, Štajerska Slovenija; Edi Simčič, Kozana, Goriška Brda

Vinska spremljava (3 kozarci) 18,90 €
Vinska spremljava (4 kozarci) 23,90 €
Vinska spremljava (5 kozarcev) 27,90 €


Dodatna ponudba

Njoki hokaido buče, smuč s panceto, pesto bučnic in bučnega olja, krepka ribja juha z bučo 10,00 €

Konfitirana račja bedra, sataraš krema, krema špinače, račji demi glace, mini okisana paprika, špinačna testenina, staran sir 10,00 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Kmetijska zadruga Rače
Zelenjava: Kmetija Očko, Laško
Mlečni izdelki: Kmetija Podpečan, Galicija
Divjačina: Gozdič, Slovenske Konjice
Mlečni izdelki: Kmetija Flis, Šempeter
Olje: Kmetija Zupanc, Petrovče
Zelenjava: Kmetija Bosnar, Žalec


Marko Magajne
Chef

Sestavljanje, ne razstavljanje

Čeprav je galerija, okusov v kulinarično doživetje ne razstavlja, temveč sestavlja! Galerija okusov je vrhunska restavracija, kulinarična učilnica, vrtnarska razstava, oblikovalska delavnica, najbolj pa to, kar pove ime – galerija okusov! Mlada ekipa z zanosom in kreativnostjo ustvarja fina kulinarična doživetja, da se imajo vsi, gostitelji, ki jih sestavljajo, in gostje, ki jih razstavljajo, fajn.

Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od ”marmorne” jedilnice do dveh posebnih sob za večje družbe, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. V bivši konjušnici na pristavi dvorca Novo Celje, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck, ki je Savinjski dolini posadil hmelj, je vse sproščeno, toda skrbno dizajnirano.

V vsakem detajlu je premišljena oblika, v vsaki brezhibni obliki sestavljanke chefovskih idej, dejanj in hodov dobrojedskega okušanja je dogodivščina, vsaka sestavina, če ni kar od soseda, pozna kmetijo, na kateri je tako lepo zrasla, zato se moderna Galerija, ki nič ne zavrže, sredi vsakdanjega vrveža res vrača k osnovam – okusov.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Mlada ekipa – chef Marko Magajne, sous chef Gašper Kačičnik – ima ambicijo, znanje, podporo, lokacijo in prizadevnost. Da se še vedno uči, je plus, da tako rada odkriva(ta), pa prednost. Galerija okusov je res galerija, zaradi dizajna, interjerja, parka, zaradi idej in marketinga, zaradi mladostne ambicioznosti in ekipnega duha. Hkrati pa veš, kaj dobiš – sodobno kulinarično doživetje, ki je lepo in atraktivno, diši in cveti, iz sestavin z imeni in poreklom, na krožnikih, ki so za slikat, in z zgodbo, ki je za okušat.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

48 €

6 hodov

68 €

10 hodov

105 €


Vinski list

sommelierji: Gašper Puhan, Anže Šmid in Ciril Drofenik, 700+ vinskih etiket


Prostor

Kot na svatbo se pripelješ skozi park, zlahka parkiraš, lepo te sprejmejo, elegantno posedijo. Najlepše mize slovenskih restavracij?! Ko je toplo, pa v najlepšem parku slovenskih gostiln.


Posebnosti

Zelena zvezdica Michelin
Michelin priporočilo
član JRE Jeunes Restaurateurs