Kot ime pove

Vrhunska restavracija, kulinarična učilnica, vrtnarska razstava in oblikovalska delavnica je najbolj to, kar pove ime – galerija okusov! Mlada ekipa z zanosom in kreativnostjo ustvarja fina kulinarična doživetja za goste, da se imajo vsi – fajn.

Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od ”marmorne” jedilnice do dveh posebnih sob za večje družbe, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. V bivši konjušnici na pristavi dvorca Mega, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck, ki je Savinjski dolini posadil hmelj, je vse sproščeno, toda skrbno dizajnirano. V vsakem detajlu je premišljena oblika, v vsaki epruvetki je dogodivščina, na vsakem oknu je nekaj za spomin, celoten prostor nekdanje pralnice pa z velikimi belimi okni in bogatimi oblinami spominja, logično, na galerijo. Zato se počutiš prijetno, sproščeno, imenu zgradbe (Mega) in gostilne primerno.


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2016

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Mladi chef Marko Magajne ima potencial, v znanju, podpori, lokaciji, ambicioznosti in prizadevnosti. Da se še uči, je njegov plus, da še odkriva, njegova prednost. Galerija okusov je res galerija, zaradi dizajna, interjerja, parka, zaradi idej in marketinga, zaradi mladostne ambicioznosti in ekipnega duha. Hkrati pa veš, kaj dobiš – sodobno kulinarično doživetje, ki je lepo in atraktivno, diši in cveti, iz sestavin z imeni in poreklom, na krožnikih, ki so za slikat, in z zgodbo, ki je za okušat.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

68 €

10 hodov

105 €


Vinski list

sommelier Gašper Puhan, 700+ vinskih etiket


Prostor

Kot na svatbo se pripelješ skozi park, zlahka parkiraš, lepo te sprejmejo, elegantno posedijo. Najlepše mize slovenskih restavracij?! Ko je toplo, pa kar v parku.


Posebnosti

Michelin Plate
član JRE Jeunes Restaurateurs
domači slovenski proizvodi pod blagovno znamko Lojz Lojz
znak Slovenia Green Cuisine