Galerija okusov

dizajnirano, toda sproščeno in mladostno-kreativno

Novo Celje 9, Novo Celje, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Vino in hrana

Kot ime pove

Vse hkrati, preprosta gostilna in vrhunska restavracija, kulinarična učilnica, vrtnarska razstava, oblikovalska delavnica, a najbolj – galerija okusov! Luka Gmajner in Marko Magajne z mladostnim zanosom in kreativnostjo ustvarjata kulinarična doživetja za goste, da se imajo vsi – fajn.

Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od retro ambienta jedilnice do dveh posebnih sob za večje družbe, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. Mlada ekipa v bivši konjušnici na pristavi dvorca Mega, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck ki je Savinjski dolini posadil hmelj, ustvarja dizajnirano, toda predvsem sproščeno. Mize so v Galeriji brez prtov, pribor je v leseni škatli, voda je v emajlirani kovini. A v vsakem detajlu je premišljena oblika, v vsaki epruvetki je tulipan, na vsakem oknu so zelišča in okvir za sliko, celoten prostor nekdanje pralnice pa z velikimi belimi okni in minimalističnimi oblinami spominja na toplo jedilnico ob severnem morju. V Galeriji se počutiš prijetno, sproščeno, imenu zgradbe (mega) in gostilne primerno.


Fotozgodba

Obisk 2016


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Mlada chefa imata potencial, v znanju, podpori, lokaciji, ambicioznosti in prizadevnosti. Da se še učita, je njun plus, da še odkrivata, njuna prednost. Galerija okusov je nekaj drugačnega zaradi ambienta in parka, zaradi idej in marketinga, zaradi mladostne ambicioznosti in ekipnega duha. Hkrati pa veš, kaj dobiš – sodobno kulinarično doživetje, ki je lepo in atraktivno, diši in cveti, iz sestavin z imeni in poreklom, na krožnikih, ki so za slikat, in z zgodbo, ki je za okušat.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

46 €

7 hodov

62 €

9 hodov

82 €


Vinski list

sommelier: Gašper Puhan
število vinskih etiket: 700+
hišni vinar: Dveri-Pax


Prostor

dizajnirano, toda domačno; stari dvorec z modernimi, toda preprostimi oblikami; mize v parku


Posebnosti

Michelin Plate
član JRE Jeunes Restaurateurs
domači slovenski proizvodi pod blagovno znamko Lojz Lojz