Gostilna Repovž

sodobna kmečka slovenska kuhinja na stičišču Posavja in Dolenjske

Šentjanž 14, Šentjanž, Slovenija

Domače in vrhunsko za isto mizo

V izbi sta na okenskih policah pira in ajda, na peči so žganja in olja, na stenah leseni opaž in stare družinske slike, na mizah kvačkani pogrinjki, v ustih pa že mamin tretji pozdrav iz kuhinje. Na lesenem čoku, ozaljšanem s travniškimi cveticami, je v okusu le ”esigflajš”, v nadokusu pa kar dokaz, da sta domačnost in vrhunskost lahko za isto gostilniško mizo.

Suhomesnato je domače, krškopoljsko, zmagovalno in celo zajčje. Rdeča postrv je na plehnatem krožniku, telečji rep z briošem in zajčkov ragu z jetri pa na babičini doti. Borovničeva marmelada je ob ajdovih njokih, jagenjček je v svinjski koži, srnino stegno pa v cmoku. Vse to pa z obiljem odličnosti v oblikah, barvah, teksturah, okusih in idejah, v gostilni, ki ima na dvorišču eko trgovino, na pragu razstavo domačih pridelkov in izdelkov, na steni najboljše dolenjske dobavitelje, ob šanku lokalce, v kuhinji mamo, pri gostih sina, v kleti očeta, pri sladicah hči in snaho, v jedilnici pa dobrojedce. Za slednje je jedilni list le na eni strani, toda tako lokalno bogat, sezonsko pester, iskreno tradicionalen in mladostno ustvarjalen, da je Repovž najbolj dobrojedska slovenska podeželska gostilna!

Repovž je domač, ker je tako sredi vasi, tako na kmetiji, tako družinsko povezan in tako gostilniško-tradicionalen, in vrhunski, ker domače jedi iz najboljših, sezonskih, lokalnih sestavin, z lastne kmetije, od sosedov in od najboljših pridelovalcev ter dobaviteljev, tako novo skuha, tako sodobno postreže in tako harmonično ter poučno združi z vini. Učni dokaz ogromnega kulinaričnega potenciala slovenskega podeželja!


Fotozgodba

Obisk 2019

Fotozgodba

Obisk 2016

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Najsi greš v v gostilno, trgovino, na njivo ali v klet, če želiš pristno in najboljše, domače in odlično, potem si prišel v dolenjski Šentjanž, kjer je na sredini vasi kmetija Repovževih. Toda, četudi veš, da je Repovž kmetija, ki je tudi ekološka, domačija, ki je tudi vaška krčma, gostilna, ki je tudi za dobrojedce, te vseeno preseneti. Repovž je sinonim za eko kmetijo, gostilniško družino in novo slovenska podeželsko kuhinjo hkrati. Ena najboljših gostiln v Sloveniji, skratka!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

30 €

5 hodov

40 €

40 €

6 hodov

48 €

7 hodov

55 €

Hladna predjed Chef Hat

Na sredo mize postreženi številni mali prigrizki, delikatese in jedi, vse najboljše iz našega okolja, izbrano, oblikovano in povezano

15 €

Juha Chef Hat

Domača goveja iz šporheta, sezonska kremna zelenjavna ali pa kakšna posebna? Izbira je tvoja!

5 €

Topla predjed Chef Hat

Piščančji paprikaš? Zabeljen stročji fižol, rižota iz ekološke pire ali pa domače testenine.

7,50 - 13 €

Glavna jed Chef Hat

File rdeče postrvi, staran sir, raviol, zelišča

19 €

Divji prašič, koruza, jurčki, smreka

19 €

Sladica Chef Hat

Snežena kepa, vanilja, pasijonka, čokolada

6 €


Vinski list

sommelier: Grega Repovž
število vinskih etiket: 160


Prostor

tradicionalna vaška gostilna z domačno jedilnico in elegantnimi pogrinjki


Posebnosti

Michelin Bib Gourmand
član JRE Jeunes Restaurateurs
ekološka kmetija, prenočišča in vinogradništvo