Gostilna Repovž

vrhunska slovenska kmečka kuhinja na sodobni ekološki kmetiji

Chef: Meta Repovž
Chef: Sabina Repovž

Meta Repovž
Chef

Mama in sin sta zmagoviti dvojec Repovževe kmetije, domačije, trgovine in gostilne, ki pozna tradicijo, ima ideje in stoji trdno na lastni zemlji.


Sabina Repovž
Chef

Kulinarično igrišče ekološke kmetije

Sem nisem prišel jest, temveč uživat! V tem je Repovž najboljši! Ko svoje gostoljubje dvigne na vrhunski kulinarični nivo in svoje goste prosi, da se mu prepustijo, jih pri tem ne prestraši, temveč jim omogoči, da se v lastnem območju udobja počutijo po Repovževo vrhunsko.

Ko se je gostilna preoblekla, so hrana, njena spremljava, celotna Repovževa družina in njihova ekološka kmetija dobili, ne oder, ker to ni predstava, pač pa igrišče, ker tukaj se vsi igrajo. S sosedi, dobavitelji, najboljšimi sestavinami, s kmečkimi jedmi na vrhunski način, z vrhunsko strežbo na domačen način, z dobrimi dušami, radovednimi želodci, Repovževi skupaj s svojimi gosti. Le kdo se ne bi ob igranju, ki je tako dobro, okusno, lepo in prijetno, široko in zadovoljno smejal ter užival?!

Gostilna Repovž četrtega srčka ne osvoji (le) z jedmi, temveč z nasmehom – gostov! Kdor uspe zabeljen stročji fižol z ocvirki, jagenjčkov ragu, piščančji ajmoht, štruklje v juhi, snežene kepe, pohane šnite, ocvrte miške tako izvirno, a še vedno kmečko, kreativno, a še vedno gostoljubno, in vrhunsko, a še vedno po domače spremeniti, da jih takoj prepoznaš (!), si zasluži, da se mu pustiš še presenetiti. In ker bolj ko spoznavaš Repovža, njegovo kmetijo, lokalno okolje, vedno večjo družino, njeno pridnost, prizadevnost in gostiteljski talent, bolj uživaš v njihovih presenečenjih, so pri Repovževih še najbolj radovedni želodci veseli!

Prej je bil Repovž izjema. Ker je sredi vasi, tik ob cerkvi in na kmetiji tako vrhunsko kuhal, tako gostoljubno gostil, tako poznavalsko točil in bil družinsko tako povezan. Brez skrbi, vse to je še vedno. Le izjema ni več. Prej je bil Repovž, namreč, izjema pri nas, zdaj pa je pravilo na svetu! Kdor je tako vrhunski, ker domače jedi iz najboljših, sezonskih, lokalnih sestavin, z lastne in ekološke kmetije, od sosedov in od najboljših pridelovalcev ter dobaviteljev, tako novo skuha, tako sodobno postreže in tako harmonično ter poučno združi z vini, ima za takšno kulinarično doživetje povsod v kulinaričnem svetu temu primerno igrišče. Zdaj ga ima tudi Repovž. In zato zdaj še bolj razveseli!

Preberite še

Obisk 2022

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ko vsi vprek tarnamo, da smo pri nas v zadnjih letih sicer dobili vrhunsko kulinariko, a smo hkrati izgubili preproste gostilne z iskrenimi jedmi, Repovž dokazuje, da je tudi vrhunsko lahko ”preprosto”. Če večina jedcev želi vsak dan govejo juho, vsako soboto pečenko in vsako nedeljo dunajca, to še ne pomeni, da je to iskreno. Ne potrebujemo več generičnih gostiln, temveč potrebujemo več iskrenih gostiln, ki ne bodo le dobro cvrle generičnih piščancev! Potrebujemo, torej, še več takšnih Repovžev!


Jedilni list

Degustacijski meni

Kratek štiklc (4 hodi)

49 €

Vinska spremljava

28 €

Za radovedne (5 hodov)

65 €

Vinska spremljava

35 €

Kraljevski (10 hodov)

95 €

Vinska spremljava

49 €


Vinski list

sommelier Grega Repovž, 350 vinskih etiket


Prostor

To je še vedno stara, vaška, kmečka, družinska, tradicionalna gostilna, ki pa se je tako pomladila, da je pridobila eleganco, vrhunskost, sodobno žlahtnost in okus. Točno, z eno besedo, vse je narejeno z – okusom! To je gostilniška kultura, ki ni obtičala v preteklosti, temveč je zdaj Gostilna Repovž vzorčni primer, kakšno prenovo potrebujejo stare slovenske gostilne, v katerih v kuhinji, kleti, hlevu vajeti prevzemajo kulinarično sodobno razgledane nove generacije.


Posebnosti

Michelin zelena zvezdica
Michelin Bib Gourmand
član JRE Jeunes Restaurateurs
ekološka kmetija, prenočišča in vinogradništvo
znak Slovenia Green Cuisine