Restavracija Ajda

sodobno izpod Planine, od krškopoljca do Melanije

Trg svobode 1, Sevnica, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Topla postelja
Darko Šćepanović
Chef

Ne le salame in Melanija

V Sevnico lahko gremo le na salamijado ali pa le na festival modre frankinje. Ne smemo pa iti v Sevnico le na torto, pa čeprav je bela kot Bela hiša, ima zlati čop, kot so pozlačeni lasje slovenskega zeta, in je sladka kot Melanija! Reducirati Sevnico na ameriško žajfnico samo zato, ker je na levem bregu Save in je z glavne ceste potrebno čez most, je, namreč, napaka, ki te ne prikrajša le za torto first lady, ki je nastala prav v hotelu Ajdovec. Resda so iz ene nastale že štiri slaščičarne, toda tudi bistro ima še čisto pravo in lepo restavracijo, ki je medtem, ko je torta že začela izgubljati zanimanje, še napredovala – z enega na dva srčka. To pa je že razlog, da je čez most potrebno zaviti tudi zaradi resne kulinarične radovednosti!

Ajda je restavracija, ki iz Sevnice ne dela Amerike, pač pa ”le” mesto, zato lahko prideš lačen in kulinarično radoveden, pa ne boš šel le sit in le trumpovsko potešen. Z ambientom, ki ima več okusa od vrhnjega nadstropja zetovega nebotičnika, postrežbo, ki ima dovolj uglajenosti, da kakršnakoli primerjava sploh ni potrebna, in jedilnikom, ki okusom Posavja dodaja sodobne uspešnice, Ajda ni za republikance in demokrate, pač pa za dobrojede in bistrojede.


Fotozgodba

Obisk 2020

Fotozgodba

Obisk 2019

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pustite žajfnico Američanom in se v Sevnico raje odpravite preizkusit črnogorskega chefa s španskim znanjem, okuse Posavja z degustacijskim menijem in krškopoljca s francosko omako. Ko si ogledate kip first lady, pa si lahko Melanijo še vedno zavijete za domov.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

20 €

4 hodi

28 €

5 hodov

35 €


Prostor

moderen bistro, sodobna jedilnica in priročno raztegljiva dvorana


Posebnosti

hotel Ajdovec, Melanija Trump