Restavracija Ajda

ne le Melanija, tudi sladka Julija, udobni Ajdovec in fina Ajda

Trg svobode 1, Sevnica, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Vino in hrana
Topla postelja
Valentina Ocvirk
Chef

Salame, frankinja, Melanija in Ajda

Je v Sevnico potrebno zaviti, glede na to, da je čez Savo, da Melanija ni več first lady, in da ima frankinja festival le enkrat letno? Še dobro, da je restavracija Ajda vsak dan! Za nagrado Sevničanom, da se za vsako fino priložnost ne vozijo proti Brežicam ali Ljubljani. Za nagrado hotelskim gostom, ker so izbrali Ajdovec. Za nagrado posavskim vinarjem, ker jih obiskujejo dobro naspani in okusno siti vinski in hotelski gostje. Za nagrado lokalnemu okolju, ker so se fino oblekli, povabili prijatelje in (tukaj) sklepajo posle.

V Sevnico, ki je znana po salamah, frankinji in Melaniji, je potrebno čez Savo zaviti zaradi Ajde, ki nima nečitljivega chefovega podpisa, ima pa leposloven okus jedi, v njej zato ne pogrešamo presenečenj, saj najdemo znane okuse, vendar na prepoznaven, Ajdin, fini način. Zato je fižol s krompirjem (kot) ocvirkovka, narezek (kot) sevniška pokušina, hišni njoki (kot) presenečenje, Melanija pa (kot) razstavljena!
Reducirati Sevnico na ameriško žajfnico samo zato, ker je na levem bregu Save in je z glavne ceste potrebno čez most, je, torej, napaka, ki te ne prikrajša le za torto first lady, ki je nastala prav v hotelu Ajdovec, temveč tudi za hotelsko Ajdo, ki je dokaz, da je (en) srček najboljša ocena – za večino gostov!


Fotozgodba

Obisk 2022

Fotozgodba

Obisk 2020

Fotozgodba

Obisk 2019

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Gost v Ajdi ni le dnevno sit, temveč mu Ajda ponuja zatočišče, ko si vzame čas, povabi, se skrije, praznuje, ko želi, torej, več, ne kot vsak dan. Pri tem pa mu je enako pomembno oboje, da mu Ajda dovoli ostati v območju udobja, a ga vseeno ”prisili”, da pride v čevljih, ne v natikačih, da jé v hodih, ne z roko, in da plača rad le nekaj več, ne nerad le nekaj manj. Da Ajda pri tem svojem poslanstvu ne uporablja storitev znanega chefa, je za zadovoljnega gosta celo prednost. Zato pojdite v slaščičarno Julija, ker je tako mestna, toda s podeželskim šarmom, v hotel Ajdovec, ker je tako udoben, toda z luksuznim poročnim apartmajem, in v restavracijo Ajda, ker je za srček, toda za tako velik kot si sami želite!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

30 €

4 hodi

40 €

5 hodov

50 €


Vinski list

Ker je Ajda v centru Posavja, ki je vinska dežela v razcvetu, Sevnica pa je zaradi festivala slovenski (epi)center modre frankinje, so vina po stenah, vinska vitrina je na ogled, na vinski karti pa je 50+ pretežno posavskih buteljk.


Prostor

Ko vstopiš (v jedilnico), nisi več v Sevnici. Sodoben bistro del, ki je svetel, urejen, umirjen in vabljiv, prostorna jedilnica z lepimi pogrinjki, velikimi in majhnimi omizji, vinskimi steklenicami, ki z eleganco ponuja umik z glavne sevniške ulice. Z drsnimi vrati se lahko jedilnica poveča v poročno dvorano.


Posebnosti

hotel Ajdovec, slaščičarna Julija