Veliki družini Tedna restavracij so se priključili: Gostilna Ivan, Kranj; Gostilna pri Hrvatu, Srednja vas v Bohinju; Doppler Estate, Zgornja Kungota; Restavracija Oaza, Moravske Toplice; Gostilna Hrast, Apače; Vranješ Gourmet, Bovec
V Tednu restavracij je vedno kaj novega. Tokrat v jesenskem Tednu restavracij prvič sodeluje šest restavracij: v Srpenico pri Bovcu vabi Vranješ Gourmet, v Apače ob avstrijski meji vabi Gostilna Hrast, v Mlajtince pri Moravskih Toplicah vabi Restavracija Oaza, v Kozjak nad Pesnico pri Mariboru vabi Doppler Estate, v Srednjo vas pri Bohinju vabi Gostilna pri Hrvatu, in v Kranj vabi Gostilna Ivan.
Gostilna Ivan
Ivan je drugačen. Toda zato, ker je gostilna! Vsi skušajo biti nekaj drugega, zato kuhajo novo in računajo noro, Ivan pa ima kričeče modre papirnate podstavke in snežno bele prtičke iz blaga, kratek jedilni list, a na njem vse, kar imamo vsi radi, zato je za dobrodošlico le kruh s soljo, za slovo pa le prijazen račun in na svidenje.

Gostilna Ivan
Gostilna pri Hrvatu
Pri Hrvatu v Srednji vasi je dokaz, da se lahko tudi domača gostilna pomladi – na primer, s peteršiljevo majonezo, sezamovimi hrustki in citrusno omako na hladno dimljeni postrvi, s solat(k)o iz zelene in jabolka, hrenovo kremo in medeno redukcijo pod tankimi rezinami govejega jezika, ali z ravioli z rdečo postrvjo v krepki ribji juhi z limonovim oljem -, a le, če še naprej ohranja slavo štrukljev z bohinjsko skuto in Hrvatove postrvi v vinu.

Gostilna Pri Hrvatu
Doppler Estate
Doppler Estate hoče biti vrhunski. Njegov chef se je šolal na najboljših svetovnih ”fakultetah”. Nad moderno vinsko kletjo dedkovega posestva, ki jo je starejša hči usmerila v ekološko prihodnost, so starši srednji hčeri postavili čudovito restavracijo. Če se Lana Kopše ne bi šla tako mlada učit k Denku, ne bi srečala Jurija in ne bi bila zdaj tako imenitna gostiteljica. Jurij Daolio, ki je s kraškega Tomaja in ima sedem bratov in sester, je bil chef (v Hiši Krasna) že, ko je imel šele 21 let. Iz Hiše Denk je šel nato (z Lano) v svet. Po letih uka, treninga in trdega dela v najboljših svetovnih restavracijah (s skupno dvanajstimi zvezdicami!) sta se vrnila polna najboljše kombinacije, znanja, ljubezni in energije.

Doppler Estate
Restavracija Oaza
Oaza je že zaradi ribnika in lesene terase posebnost, ki jo čevapčiči, bifteki in prekmursko gúčanje uspešno polnijo. Toda, če se v Oazo pride predvsem zaradi leskovškega žara, se hitro vrne zaradi argentinskih stejkov, nato pa se redno vrača zaradi podjetnosti ”kulinaričnih užitkarjev”. Kar sta drugje le ribnik in roštilj, je tukaj nadgrajeno v izlet, na katerem lahko ostaneš več dni, ali pa si že prvi večer privoščiš kanadskega chefa in prekmurskega zeta, da te preseneti z rdečo peso in hruško, z govejo kocko in hrustljavimi drobtinami, z jelenom in ajdovimi štruklji, z novo frizuro in rdečimi nogavicami. Prava oaza!

Restavracija Oaza
Gostilna Hrast
Hrast je tradicionalna gostilna, ki je sodobno prenovljena. To je gostilna sredi Apač, gostilna (skoraj) na meji, gostilna,ki je stran od avtoceste, a ne tako daleč, gostilna s picerijo, gostilna s televizijo, gostilna z vrtom, gostilna med cerkvijo in občino, gostilna gradbincev …, toda tudi gostilna s kulinaričnimi ambicijami. Kdor še ne pozna Apač, ima zato priložnost, da spozna Hrast.

Gostilna Hrast
Vranješ Gourmet
Lokalnost za mednarodne goste in mednarodne hotelirske izkušnje ob slovenski najlepši reki in najvišjem slapu pomenijo, da so čompe ob bovški skuti tudi z marelicami, bovški krafi niso sladki, ampak slani, lokalna postrv je na zelenjavni solati, dobro uležani ramstek posoškega goveda je z zelenjavo s hotelskega vrta, sladice na hotelski terasi pa imajo najlepši razgled izleta v Dolino Soče.
