12. marca 2025

Zahodna Slovenija vabi na TR

Teden restavracij: vabijo Posočje, Idrijsko, Goriško, Vipavska dolina, Goriška Brda, Kras, obala – 19 restavracij iz zahodne Slovenije

Špacapanova hiša TR25, Pečeni janjček proste reje, domači blek, zelišča, sezonska in divja zelenjava

Teden restavracij je okusna priložnost, da spoznavamo Slovenijo! V pomladnem TR sodeluje kar 119 restavracij iz celotne Slovenije, kar pomeni prav toliko razlogov, da v desetih dneh najbolj okusnega tedna v letu spoznamo Slovenijo povsod tam, kjer je – najbolj okusna.

Če v iskalniku najboljših slovenskih gostiln odkljukamo zahodno Slovenijo, dobimo 19 predlogov za izlete v Posočje, na Idrijsko, v kulturno prestolnico Evrope Novo Gorico, v Goriška Brda, na Kras, v Vipavsko dolino in, seveda, na slovensko obalo.

Zavijmo z avtoceste najprej na Kras. Vabijo:

Bistro Štorja,Postojna3 srčki
Špacapanova hiša,Komen3 srčki
Grad Štanjel restaurant,Štanjel3 srčki
Gostilnica Ruj,Dol pri Vogljah3 srčki
Hiša Krasna,Lokev2 srčka

Gremo v kulturno prestolnico Evrope, Novo Gorico, ki v Tednu restavracij nastopa s štirimi restavracijami:

Pikol – Jezerska vasica,Nova Gorica3 srčki
Restavracija Grad Kromberk,Nova Gorica2 srčka
Gostilna pri hrastu,Nova Gorica1 srček
Restavracija Tiffany,Nova Gorica1 srček

V Goriška Brda vabijo trije okusni razlogi:

Nejka&Uroš Klinec,Plešivo2 srčka
Restavracija Gredič,Ceglo2 srčka
Hiša Marica,Šmartno1 srček

Na poti po Vipavski dolini se bomo ustavili v Vipavi:

Gostilna Podfarovž,Vipava2 srčka

Na Idrijskem je tradicionalna postojanka Tedna restavracij:

Kendov dvorec,Spodnja Idrija2 srčka

Najdlje se bomo zapeljali v Posočje, vse do Bovca. Ne bo nam žal, kajti vabi:

Bistro 9:45,Bovec2 srčka

Ne nazadnje pa smo izlet v zahodno Slovenijo izbrali zaradi morja. Vabijo nas:

Stara Gostilna,Piran3 srčki
Restavracija Capra,Koper2 srčka
Restavracija Salicornia,Koper2 srčka
Restavracija Marina,Portorož2 srčka